Sağlık Çalışanlarının Tavandan Ek Ödemesi Yapılmadı

Sağlık Çalışanlarının Tavandan Ek Ödemesi Yapılmadı
Sağlık Çalışanlarının Tavandan Ek Ödemesi Yapılmadı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha önce Mart, Nisan ve Mayıs ayları için corona virüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarının ek ödemeleri tavandan yapılmıştı. Bu dönemde tüm sağlık çalışanlarına yüzde yüz oranında bir tavandan ek ödeme yapılmıştı. Fakat Eylül ayı ödenmesinin hala yapılmamasının nedeni olarak ise bu sefer herkese yüzde yüz olarak değil değişen oranlarda ek ödeme yapılacak olması olarak gösteriliyor. Bu durum ise zaten corona virüs nedeniyle zor zamanlar yaşayan sağlık personellerinin moral motivasyon anlamında da kendilerini kötü ve değersiz hissetmelerine yol açtığı iddia ediliyor.

Bakan Koca 19 Ağustos Tarihinde Açıklamıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 19 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı açıklamada COVID-19 ile ilgili hastalarla ilgilenen sağlık çalışanları için bir ek ödemenin 1 Ağustos’tan itibaren 3 aylık zaman diliminde ödeneceğini belirtmişti. Bu açıklamanın ardından 6 Eylül 2020 tarihli Resmi Gazetede, Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe geçici madde eklenerek yayımlanmıştı.

Fakat ayın 15’in de maaşlarını alan sağlıkçılar hem tavandan ek ödeme alamadıkları gibi hem de normalde aldıkları ek ödemelerin bile hesaplarına yatmadığını gördüler. Bu noktada Bakanlık tarafından kimlerin ne kadar ek ödeme alacağına ilişkin düzenlemenin devam etmesi ve bu hesaplamanın oldukça zaman alması dolayısıyla ödemelerin geciktiği bilgisi veriliyor.

Ödemler 21-25 Eylül Tarihleri Arasında Yapılacak

Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 14. maddesine göre, “Ek ödeme, aylık dönemler halinde yapılır. Dağıtılmasına karar verilen ek ödeme tutarı, o dönemin bitiminden sonraki yirmi gün içinde hak sahiplerine ödenir. Ancak, döner sermaye gelirlerinin tahsilatında gecikme olması halinde tahsilatı takip eden ilk ödeme döneminde ödeme yapılır.” hükmü doğrultusunda Ödemelerin Eylül ayı içerisinde mutlak suretle yapılması gerekiyor. Bu madde doğrultusunda Eylül ayında ödenmesi gereken Ağustos ayı sabit dışı ek ödemelerin en geç 21-25 Eylül tarihleri arasında ödenmesi bekleniyor.

Sağlık Çalışanlarının Tavandan Ek Ödemesi Yapılmadı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın