Samsun ve Sivas Belediyesi Memur Alımları Ertelendi

Samsun ve Sivas Belediyesi Memur Alımları Ertelendi
Samsun ve Sivas Belediyesi Memur Alımları Ertelendi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan ilanlarda;

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve Sivas Belediye Başkanlıkları tarafından yapılan açıklamaya göre personel alımları Korona virüs tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Personel alım ilanları yayımlandığı zaman yeni ilanlar ve tüm detaylar sitemizde yayımlanacaktır.

İptal edilen ilanlar aşağıdaki gibidir

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada alınacak 67 personelin 20 Mühendis, 1 Mimar, 2 Kimyager, 31 Tekniker, 11 Tahsildar ve 2 Avukat olarak kurum bünyesinde görevlendirileceğini belirtti.

Adaylarda aranan genel nitelikler 

657 sayılı devlet memurları kanunun 48 inci maddesinin A fıkrasında belirtilen genel şartları taşımak, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Affa uğramış olsa bile belirli suçlardan mahkum olmamak, Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (Askerlik çağına gelmemiş olmak, Yapmış olmak, muaf, ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak), Görevini yapmasına engel akıl veya bedensel engeli bulunmamak şartları aranmaktadır.

Başvuruda istenen belgeler

Başvuru formu (kurum internet sitesinden temin edilecektir), Nüfus cüzdan fotokopisi, Diploma veya Mezuniyet Belgesinin onaylı fotokopisi (e-devlet Çıktısı Kabul Edilecektir), 2018 KPSS sınav sonuç belgesi, Yabancı okul mezunları için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri kurum tarafından tasdik edilebilir), KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan barkodlu bilgisayar çıktısı, Erkek Adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı, Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı, 4 adet biyometrik fotoğraf, (1 adedi forma yapıştırılacak), Avukatlık kadrosu için avukatlık ruhsatı aslı veya noter onaylı örneği (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri kurum tarafından tasdik edilebilir) ve Hangi kadroya başvuru yaptığına dair dilekçe istenmektedir.

Başvuru yeri, tarihi ve şekli

Adaylar başvuruda istenen belgeler ile birlikte 8 – 19 Haziran 2020 Cuma günü mesai bitimine (17:00) kadar Kurum internet sitesi üzerinden elektronik olarak, şahsen veya iadeli taahhütlü posta ile müracaatlarını yapabilecektir.

Sözlü sınav 6 – 30 Temmuz 2020 tarihleri arasında Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Küçük Toplantı Salonunda (Denizevleri Mahallesi 228. Sokak No:4 Atakum / SAMSUN) yapılacaktır.

Sivas Belediye Başkanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre alınacak 67 personelin kadın ve erkek olmak üzere itfaiye eri olarak görevlendirileceği belirtildi.

Adaylarda aranan genel nitelikler

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin (A) fıkrasındaki genel şartları taşımak; Türk vatandaşı olmak, affa uğramış olsalar bile belirli suçlardan mahkum olmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak, erkek adayların askerlikle ilişiği olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu ve engeli bulunmamak, kamu haklarından mahrum olmamak, En az Lise ve dengi okul ve yine en az Ön Lisans mezunu olmak şartları aranmaktadır.

Ayrıca adayların; KPSSP93 ve KPSSP94 puan türünden en az 50 puan almış olmaları, C sınıfı sürücü belgesi sahibi olmaları, erkek adaylar için 1.67 cm, kadın adaylar için 1.60 cm boyunda olmaları, boyların metreden fazla olan kısmı ile kiloları arasında (+, – 10) kilo fark olması, ve sınav tarihi itibarı ile 30 yaşını doldurmamış olması ve yükseklik fobisi olmaması şartları aranmaktadır.

Adaylardan istenen belgeler

İş Talep Formu ilanın en alt kısmındaki linkten veya belediye internet adresinden temin edilecektir, Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının fotokopisi, Diploma veya Mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir), Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyece tasdik edilebilir), En az C sınıfı sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyece tasdik edilebilir), KPSS Sonuç Belgesinin ÖSYM sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı, Askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı, Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı ve 2 adet biyometrik fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak) istenmektedir.

Başvuru şekli, yeri ve zamanı

Adaylar istenen evraklar ile birlikte 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 20 Mart 2020 tarihi Cuma günü saat 17:00’a kadar Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi müracaat masasına Şahsen müracaatlarını yapabilecekler. 

Sınava hak kazanan adaylar için isim listesi belediye internet sayfasında 27 Mart 2020 tarihinde ilan edilecektir.

Adaylar için sözlü ve uygulamalı sınav yapılacak olup, sözlü sınav 2 Nisan 2020 Perşembe günü saat 09:00’da yapılacaktır. (sözlü ve uygulamalı sınav aynı gün bitmez ise bir sonraki gün devam edecektir)

Adaylar için son müracaat tarihi 20 Mart 2020’dir.

Samsun ve Sivas Belediyesi Memur Alımları Ertelendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın