Şantiye Aracına Göz Kulak Olmayan Bekçi İşten Atılabilir

Şantiye Aracına Göz Kulak Olmayan Bekçi İşten Atılabilir
Şantiye Aracına Göz Kulak Olmayan Bekçi İşten Atılabilir
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hukuki Olay

Bir şantiyede iki kişi gece bekçisi olarak görev yapıyordu. Şantiyeye ait ortak kullanılan bir araç çarpılarak hasara uğradı. İşveren bu durumda bekçilerin görevini iyi yapmadığı iddiası ile işlerine son verdi. 

İşçi mahkemede söz konusu aracın kendisi tarafından hasara uğratılmadığı, bu olaydan sorumlu tutulamayacağı gerekçesi ile dava açtı. İşveren ise bekçinin görevini iyi yapmadığı gerekçesi ile yazılı savunması alındıktan sonra iş sözleşmesine son verildiğini savundu. Yerel mahkeme işvereni haklı buldu ve davayı reddetti. Her ne kadar hasarı veren bekçi olmasa da nöbet alanında görevini iyi yapmadığı gerekçesi ile işe iade talebi reddedildi. Kıdem ve ihbar tazminatlarının ise ödenmesini istedi.

Yargı Kararı

Bölge Adliye Mahkemesi ise işçinin direk sorumluluğu olmadığı gerekçesi ile kararı bozdu ve işçinin işe iadesine karar verdi. Bunun üzerine dosya son durak olarak Yargıtay’a gitti. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi söz konusu olayda işçi ve işveren arasındaki güven ilişkisinin zedelendiğini belirtti. Hasara sebep olan bekçi olmasa dahi işverene haber verme yükümlülüğü ihlal edilmiştir.

Şantiyeye ait araç gece bekçilerinin gözetimine bırakılmıştır. Ancak bekçiler göz kulak olamamış ve işverene de haber vermemiştir. Bu nedenlerle fesih haklı nedene dayanmasa da geçerli nedene dayanmaktadır.

Şantiye Aracına Göz Kulak Olmayan Bekçi İşten Atılabilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın