Sayıştay Memurun Yemek Ücretinin Nasıl Hesaplanacağını Açıkladı

Sayıştay Memurun Yemek Ücretinin Nasıl Hesaplanacağını Açıkladı
Sayıştay Memurun Yemek Ücretinin Nasıl Hesaplanacağını Açıkladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayıştay Kararı

657 sayılı DMK m.212 gereği memurlara yiyecek yardımı yapılmaktadır. Bu yardımın yarısını kurum bütçesi, yarısını ise yemek yiyen memur karşılar. Memurun ödeyeceği kısmın nasıl hesaplanması gerektiği hakkında Sayıştay tarafından karar verildi.

Yemek yiyen memurun ödeyeceği yüzde 50’lik kısım yemeğin toplam maliyeti üzerinden hesaplanacaktır. Toplam yemek maliyetinin yarısı kurum tarafından, diğer yarısı memur tarafından ödenecektir. Toplam maliyet ise kurumun personel sayısını dikkate alarak hazırladığı standart bir yemeğin servis maliyetidir.

Memurun yemek yardımı ihale ile hizmet alım sözleşmesi şeklinde yapılabilir. Söz konusu olayda belediye personelinin hepsinin tek bir yerde yemek yemesi mümkün değildir. Bu nedenle belediye tarafından personele yemek kartı olan ticket verilmiştir. Böylece memurun yemek hakkı verilmiştir. Memura yemek yardımı olarak ticket verilmesi mahkeme kararları ile uygun görülmüştür.

Ancak belediyede çalışan personeller için kurum tarafından yemek çıkarılmayıp, karta para yüklenmesi şeklinde yapılan yemek yardımı kamu zararına neden olur. Eğer memura Bütçe Kanunu ile verilen rakamla karşılanamıyorsa, kalan miktarı yemek yiyen memurlar ödeyecektir. Sayıştay Temyiz Kurulu tarafından verilen kararda yemek maliyetinin yarısından fazlasının kurum bütçesinden karşılanmasının kamu zararı olduğuna hükmedildi.

Memurun yemek yardımı nakit para, temsili araçlar ya da civar lokantalara beden ödemek şeklinde yapılabilir.

Sayıştay Memurun Yemek Ücretinin Nasıl Hesaplanacağını Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın