Soğuk Algınlığı Olanlara Kovid 19 Testi Yapılacak

Soğuk Algınlığı Olanlara Kovid 19 Testi Yapılacak
Soğuk Algınlığı Olanlara Kovid 19 Testi Yapılacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hastanelere Başvuru Sayısı Azaldı, Test Sayısı Düştü

Korona virüsle mücadele kapsamında kovid 19 testi yapılmaya devam ediliyor. Şu an için korona virüs belirtisi taşıyanlar ile pozitif vakalar ile temaslı olanlara test yapılıyor. Vaka sayısının azalması ile bu kesim de azaldı ve test sayısı her geçen gün düşüyor. Ancak toplumdaki tüm korona virüs taşıyanların tespiti için test sayısının arttırılmaya devam etmesi gerekiyor.

Sağlık Bakanı ile Bilim Kurulu arasında yapılan toplantıda yeni bir karar verildi. Bundan sonra soğuk algınlığı şikayeti ile hastaneye başvuranlara da kovid 19 testi yapılacaktır. Tipik grip belirtileri olan üşüme, burun akıntısı, hapşırık hallerinde de test yapılacaktır. 

Günlük Test Kapasitesi 80 Bin

Türkiye’nin günlük korona virüs test kapasitesi günlük 80 bine kadar yaklaşmıştır. Ancak bu kadar talep olmadığından şu anki test sayısı 20 binlerdedir. Bayramdan sonra açılacak olan işyerleri, aktif ulaşımın kullanılması, banka çalışanları ve trafik polisleri gibi çalışanlara da test yapılacaktır. İşte bu kesimler için 80 bin kişilik kapasite gereklidir.

15 Haziran’dan sonra açılacak olan kafe, restoranlar ve kreş çalışanları için de test yapılacaktır. Özellikle büyük fabrikalarda yakın temasla çalışanların tamamı teste tabi tutulacaktır.

Soğuk Algınlığı Olanlara Kovid 19 Testi Yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın