Son Dakika! Ankara İçin Yeni HES Kodu Kararları

Son Dakika! Ankara İçin Yeni HES Kodu Kararları
Son Dakika! Ankara İçin Yeni HES Kodu Kararları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Covid19’da yeni kararlar belli oldu. Ankara Valisi, Vasip ŞAHİN başkanlığında olağanüstü toplantıyla özellikle covid19 salgınıyla ilgili kontrollü normalleşme çerçevesinde Ankara için bir takım yeni kararlar alındı. Alınan bu yeni kararlar şu şekildedir.

HES oduyla ilgili yeni düzenlemeler

B1, B2, D1, D2 ve D 4 yetki belgesi eki taşıt belgesinde kayıtlı olan araçlarda, HES kodu sorgulanması zorunluluğu getirilmiş olup taşıtlar ruhsatlarında yer alan yolcu kapasitesi kadar yolcu taşıyabilecektir. İli genelinde, terminal ve gar binalarında bulunan yeme-içme yerlerinin (lokanta, restoran, kafeterya, pastane vb.), iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarında ne şekilde belirtilmişse o saatlere uygun olarak çalışacaklardır.

Şehirlerarası toplu taşıma araçlarında ve buna dair bilet işlerinde, halı saha ve tüm resmi dairelere girişlerde, AVM ve konaklama yerlerinde, yüzme havuzu gibi yerlerde HES kodu uygulamasının devam edilecektir.

Tüm Ankara genelinde tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezi, dernekler, nikah salonu, düğün salonu, hamam, sauna, kaplıca, kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun yerleri, bilardo salonu, lunapark, tematik parklar, tiyatro gibi kültürel ve sosyal aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezleri gibi halkın ortak kullanım alanı olan yerlerde bu girişlerde HES kodu uygulaması yapılacaktır.

Ankara’da HES kodu Uygulaması Genişledi

Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulu Olağanüstü toplantısında alınan kararlar gereği HES kodu uygulaması böylelikle daha da genişletilmiş oldu. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için HES kodlarını bilmeleri önem arz etmektedir. HES kodu mobil uygulamayla da e devlet üzerinden de alınabilmektedir.

Son Dakika! Ankara İçin Yeni HES Kodu Kararları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın