Son Dakika: Maske Takma Zorunluluğu Kalkıyor mu?

Son Dakika: Maske Takma Zorunluluğu Kalkıyor mu?
Son Dakika: Maske Takma Zorunluluğu Kalkıyor mu?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kademeli Normalleşmenin sona ermesi ile sık sık açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Son yapılan açıklamaya göre Fahrettin Koca Maske Takma Zorunluluğu Kalkıyor Mu? Sorusunu cevapladı.

Fahrettin Koca

-Eylül’de normal hayata dönmek istiyoruz, toplumsal bağışıklık yakalandıktan sonra aşı olanlar maske takmayabilir. Aşı takviminde aksama olmazsa, toplumsal bağışıklık yaz aylarında yakalanacak ve Türkiye sonbaharda normal hayata dönece.

-Toplumsal bağışıklığın oluşması önemli. Aşılamayı da biz Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül dâhil olmak üzere yoğun bir şekilde yapmak istiyoruz. Sonra aşı olanların maske takma zorunluluğu söz konusu olmayabilir.

– Aşılamayı sağlayarak Eylül sonrasında okullar, üniversiteler ve yüksekokullar dahil olmak üzere normal hayata dönecek şekilde açılmasını hedefliyoruz.

– Gelecek hafta sonuna kadar 12 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye’de olacağını söyleyen Bakan Koca, yerli aşının eylül ayında uygulanmaya başlamasının planlandığını belirtti. Aşı sırası gelenlerin aşı olma oranının arttığını belirten Koca, takvim işlerse aşılamada haziran sonunda 20 yaşa kadar inileceğini söyledi.

Son Dakika: Maske Takma Zorunluluğu Kalkıyor mu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın