Sosyal Medya Devlerine Büyük Cezalar Geldi

Sosyal Medya Devlerine Büyük Cezalar Geldi
Sosyal Medya Devlerine Büyük Cezalar Geldi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz ayında tartışmalar eşliğinde meclisten geçerek yasalaşan 7253 sayılı sosyal medya yasası esasları doğrultusunda günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal medya şirketlerinin Türkiye’ye temsilci atamaları yasal olarak zorunlu gale getirilmişti. Bu yasa 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girmişi ve sosyal medya sağlayıcılarına yasada yer alan gerekleri yerine getirmeleri için 1 ay süre tanınmıştı.

Fakat aradan geçen yasada belirtilen 1 aylık süreye rağmen Facebook, İnstagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok gibi şirketler Türkiye’de henüz temsilci atamamışlardı. Bu nedenler yasada yer alan ve sorumluluklarının yerine getirmeyen sosyal medya sağlayıcılarına yönelik 5 aşamalı yaptırım planının ilk aşaması devreye alındı ve bu şirketlere 10 milyon TL ceza kesildi.

2 Aşamada Ceza 30 Milyon TL’ye Çıkıyor

5 aşamalı yaptırım planının 2 aşamasında ise hala temsilcilik atamayan firmalar 30 gün içinde temsilci atamazsa ödeyecekleri ceza 30 milyon TL’ye çıkacak. Konu ile ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından şirketlerin temsilci belirlemeleri için 30 günlük yasal sürenin dolduğunu belirterek paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda “Yasal sürenin sona ermesinin ardından temsilci bildiriminde bulunmayan başta Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, Youtube ve Tiktok olmak üzere sosyal ağ sağlayıcılarına 10’ar milyon lira ceza kesildi” ibareleri kullanıldı.

Diğer Aşamalarda Cezalar Ağırlaşıyor

Türkiye’de hala temsilci bulundurmamakta ısrar eden sosyal medya sağlayıcılarına yönelik olarak 3. Aşama yaptırımında Türkiye’de ki şirketlerin reklam verilmesi yasaklanıyor. Reklam yasağından sonra da yasal zorunluluğu yerine getirmeyen sosyal medya sağlayıcıları için ise 4 aşama yaptırımı olarak sitenin internet trafiği yüzde 50 daraltılacak. Yani sitesi çok yavaş açılacak. Sosyal medya sağlayıcısı ısrarla yasal zorunluluğu yerine getirmez ise Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurularak internet hızının yüzde 90’a kadar düşmesi istenebilecek. Türkiye’de şu ana kadar VK ülkemizde görev verdiği yasla temsilciyi BTK’ye bildirmiş durumda.

Sosyal Medya Devlerine Büyük Cezalar Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın