Sözleşmeli Er Başvuru Sonuçları Aday Seçim Süreci

Sözleşmeli Er Başvuru Sonuçları Aday Seçim Süreci
Sözleşmeli Er Başvuru Sonuçları Aday Seçim Süreci
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda; 2020 yılı sözleşmeli er alımı başvuru sonuçlarının belli olduğu ve seçim aşamalarının 2 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Yapılan açıklamada; Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Temini faaliyeti 2 Haziran – 3 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yapılan açıklamaya göre seçim işlemleri; MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/Ankara adresinde yapılacaktır. Seçim aşamasına çağrılan adaylar gruplar halinde sınavlara çağrılacaktır.

Birinci grup adaylar; 2 – 5 Haziran 2020 tarihleri arasında sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte sınavlara girecektir. (Sosyal mesafenin korunması ve yoğunluk yaşanmaması açısından adayların belirtilen saatte sınav yerinde bulunması önem arz etmektedir.)

Diğer adayların çağrı ilanları ileri bir tarihte yapılacak olup, sınav tarihleri sorgulama sayfasında ayrıca belirtilecektir. Seçim aşaması faaliyetleri 1 gün sürecektir.

Seçim Aşamaları;

Evrak Kabul, Fiziki Değerlendirme (boy ve kilo oranlarının kontrolü), Fiziki Yeterlilik Testi, Mülakat ve Hastane sevk aşamalarından oluşmaktadır.

Adaylar Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeler ile birlikte e-devlet şifrelerini ve Aday Bilgi Formunu doldurarak getireceklerdir. 

Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların gelirken spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.

Adaylar Fiziki Yeterlilik Testine katılabilmek için tek hekimden (aile hekimi, kurum hekimi vb.) “Adayın spor (şınav, mekik ve koşu) yapmasında sakınca bulunmamaktadır.” onaylı hekim raporunu beraberinde getirecektir.

Adayların sınavlara gelirken belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini de getirmeleri gerekmektedir. Ancak getirilen belgelerin asılları teslim edilmeyecek, adayın kendisinde kalacaktır.

Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, büyük çanta/valiz, cep telefonu, cep telefonu için taşınabilir şarj ünitesi, harici bellek vb. eşyalar ile sınav merkezine giriş kabul edilmeyecektir.

Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.

Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.

Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

Adayların, Korona virüse karşı tedbirler kapsamında sınavın icra edileceği yerin nizamiyesinden itibaren yapılan uyarılara uyarak belirli bir disiplin içinde hareket etmeleri, sosyal mesafeyi korumaları ve maskelerini usulüne uygun şekilde takmaları önem arz etmektedir.

Ayrıca; Salgın nedeniyle Sağlık Bakanlığınca başlatılan uygulama gereği Ankara dışından gelecek adayların sınava gelirken HES kodu alması önem arz etmektedir.

Sözleşmeli Er Başvuru Sonuçları Aday Seçim Süreci

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın