Sözlü Mülakata Girecek Memur İçin Harcırah Başvurusu

Sözlü Mülakata Girecek Memur İçin Harcırah Başvurusu
Sözlü Mülakata Girecek Memur İçin Harcırah Başvurusu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık-Sen’den harcırah ve gündelik başvurusu yapıldı. Sağlık bakanlığı bünyesinde çalışan kamu görevlilerinin oluşturduğu Memur-sen konfederasyonuna bağlı genel yetkili sendika olan  Sağlık-Sen , bakanlığa yazdığı dilekçeyle harcırah ve gündelik başvurusunda bulundu.

Ankara’da yapılacak olan Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı için bir çok kişinin Ankara ili dışından sınava gireceğine değinen Sağlık-sen, kamu görevlilerinin hem harcırah hem de kanunda yerini bulan en fazla 7 güne kadar olan süre için gündelik verilmesi gerektiğini belirtip buna dair Sağlık Bakanlığına dilekçeyle başvuruda bulunmuştur.

Harcırah kanunuyla sabit,  Hazine ve Maliye Bakanlığının Uygun Görüşü Var

Yetkili sendika olan Sağlık- sen yaptığı başvuruda 6245 sayılı Harcırah kanununda memuriyet mahalli  dışına sınav için çıkacak kamu görevlilerine gidiş- dönüş için yol masrafı ve en çok 7 gün için de gündelik ödenmesi gerektiğini dilekçesinde belirtmiştir.

Yine Hazine ve Maliye bakanlığının yayımladığı görüş yazısına göre de memuriyet dışına sınav için  görevlendirilen kişilere yol harcırahı ve gündelik ödenmesinin gerektiği mütalaa edilmektedir şeklindeki uygun görüşü de dilekçede  belirtilmektedir.

Harcırah Talebi Karşılanırsa Harcırah ve gündelikler Ödenir

Genel yetkili sendika Sağlık – Sen’in harcırah ve7 günlük   gündelik talebine Sağlık bakanlığınca olumlu yanıt verilirse Sözlü Mülakata Girecek olan Sağlık bakanlığındaki görevi kamu görevlileri Harcırah ve 7 günlüğe kadar gündelik alabileceklerdir.

Sözlü Mülakata Girecek Memur İçin Harcırah Başvurusu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın