Stokçuluğa karşı yeni düzenlemeler nelerdir?

Stokçuluğa karşı yeni düzenlemeler nelerdir?
Stokçuluğa karşı yeni düzenlemeler nelerdir?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stokçuluğa karşı yeni düzenlemeler ile birlikte 8 maddelik bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifi, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Teklifle uygulamada ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanması amacıyla bazı kanunlarda değişiklikler yapılması amaçlanıyor.

Stokçuluğa karşı yeni düzenlemeler yapılacak

Kamuoyunda ‘stokçuluk’ olarak bilinen faaliyetler de yeniden düzenleniyor. Buna göre; yapılan değişiklik ile bu faaliyetlerde bulunanlar hakkında uygulanacak müeyyide ağırlaştırılarak cezanın etkinliğinin ve caydırıcılığının artırılması amaçlanıyor.

 

stokculuk-yasa-tasari.webp

 

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunu’nda yapılan değişiklik ile üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada darlık yaratıcı, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunulması yasaklanıyor.

Ayrıca, cezanın alt ve üst sınırları ile bu sınırlar arasındaki fark yeniden belirleniyor. Bu çerçevede stokçuluk yapanlara daha önce verilen alt sınır 50 bin TL, üst sınır 500 bin TL olan cezalar yeni kanunla, alt sınır 100 bin TL ile üst sınır 2 milyon TL olarak belirleniyor.

Stokçuluğa karşı yeni düzenlemeler nelerdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın