Süleyman Soylu 3 Bin Kişinin İşe Alınacağını Açıkladı

Süleyman Soylu 3 Bin Kişinin İşe Alınacağını Açıkladı
Süleyman Soylu 3 Bin Kişinin İşe Alınacağını Açıkladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soylu, faaliyete girdiğinde 3 bin kişiye istihdam sağlaması planlanan, Türkiye’nin ilk çinko metal külçelerini üretecek tesisteki çalışmalarla ilgili Lineer Metal AŞ Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay ve Lineer Metal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Baydarman ve diğer yetkililerden bilgi aldı.

 

SİİRT’DE 110 MİLYON DOLARLIK BİR YATIRIM

 

Soylu, konuşmasında Katar ortaklığıyla yapımı süren çinko izabe tesisinde gurur duyulacak bir yapıyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

“30 bin, akabinde 50 bin ve hemen ardından da 90 bin tonluk bir üretim gerçekleşecek. Bu, Türkiye ithalatının yüzde 38’ini karşılıyor. Türkiye’nin cari ödemesi açısından çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. 

Bununla beraber 250-300 milyon dolarlık bir yatırımı da beraberinde getirmiş olacak. Şu anda 110 milyon dolarlık bir yatırım.”

 

suleyman-soylu-siirt-fabrika-isci-alimi.webp

 

Türkiye’ye bu yatırımı kazandıran, çok kısa bir sürede bu yatırımı Siirt’e getirenlere teşekkür eden Soylu, “İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız da gelip açılışı gerçekleştirecek. 

Hakikaten burada yıllar önce belki başka şeyler konuşuyorduk ama bugün Türkiye’nin üretimine, istihdamına, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı cari ödeme dengesine ciddi bir şekilde katkı sağlayabilecek katma değer içerisindeyiz. Ne kadar gurur duysak azdır.” dedi.

Süleyman Soylu 3 Bin Kişinin İşe Alınacağını Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın