TikTok ABD’ de Yasaklanıyor

TikTok ABD’ de Yasaklanıyor
TikTok ABD’ de Yasaklanıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Dış İşleri Başkanı Pompeo, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamaya göre özellikle gençlerin yoğun ilgi göstermiş olduğu TikTok uygulaması ile ilgili faklı kararları bulunmaktadır. Mike Pompeo, sosyal medya mecralarından şu an için tüm dünya genelinde olduğu gibi büyük bir ilgi ile kullanılan ve uzun zamanlar harcanan uygulamanın Amerika Birleşik Devletleri’ nde de sık kullanılması ve diğer siyasi nedenler ile kaldırılması konusunun gündemde olduğunu belirtti.

Aynı açıklamada Donald Trump’ tan önce davranıp karar almak istemediğinin de altını çizen Mike Pompeo, yine de bu tip Çin kaynaklı uygulamaları kullanmak istemediklerini de açık olarak ifade etti.

TikTok Çin Uygulaması Handikapları 

Çin uygulamalarından şu ana kadar dünya üzerinde kaydedilmiş en çok kullanılma oranına sahip olan TikTok, bazı kişisel verilerin de kaydedildiği bir uygulamadır. Kendi şahsi verilerinizi kaydederek kullanma aşamasına geçtiğiniz bu uygulama, video programı olması nedeni ile veri kaydetmesi de olası durumdur. 

Tüm bunlar düşünüldüğü zaman da Amerika Birleşil Devletleri Dış işleri Bakanı Mike Pompeo’ nun da meclis içerisinde bu konunun doğrudan değerlendirilme sürecinden neden bahsettiği ile ilgili de net bir fikir sahibi olmak mümkündür. Özel verilen Çin Komünist Partisinin eline geçmesini istiyorsanız bu uygulamayı indirin diyerek tepkisini çok net olarak belirten Pompeo, ulusal güvenlik ve kişisel güvenlik verilerin paylaşılması taraftarı olmadığını da belirtti. Ayrıca bu karara Çin ABD ticari ilişkilerinde neden olduğu açık olarak ifade edilmiştir. 

Çin Kaynaklı Sosyal Medya Uygulamaları 

Çin kaynaklı tek uygulama TikTok video uygulaması değildir. Birçok farklı sosyal medya uygulaması kaynağının da Çin menşei olduğu bilinmektedir. Tiktok yalnızca bunlardan en çok revaçta olanı ve dünya üzerinde en çok kullanılanı.

Bu nedenle kullanılan sosyal medya mecralarının kayıt aşamasında sizlerin kişisel verilerinizi kullanabileceğini unutmadan kayıt yaptırmalı ve kullanmalısınız. Bu nedenle kişisel verilerinizi paylaşırken dikkatli olmalı verilerinizin paylaşılmamasını istiyorsanız kullanmamalısınız.

TikTok ABD’ de Yasaklanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın