TOKİ Ev Alanların Taksitlerini Erteledi

TOKİ Ev Alanların Taksitlerini Erteledi
TOKİ Ev Alanların Taksitlerini Erteledi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Korona, Taksitleri de Etkiledi

TOKİ ve Emlak Konut tarafından yapılan daireler genellikle dar gelirli ailelere hitap etmektedir. Bir miktar peşinat ödendikten sonra kalan miktar taksitler halinde ödenmektedir. Bu şekilde dar gelirli vatandaş kira öder gibi ev sahibi olmaktadır. 

Ancak korona virüs önlemleri kapsamında sosyal hayat ile iş hayatı ve üretim durma noktasına gelmiştir. Pek çok işyeri kepenk kapattı, fabrikalar üretimi durdurdu ve pek çok işçi ücretsiz izne ayrıldı. Bu sebeple gelirden yoksun büyük bir kesim bulunuyor. Diğer yandan ise giyim, barınma, gıda gibi asgari giderler devam ederken borçların da vadesi geliyor. Yaşanan ekonomik durgunlukta vatandaşın mağdur olmaması için hükümet kanadından önlemler alınmaya devam ediyor. 

2 Ay Erteleme

TOKİ ya da Emlak Konut’tan ev alan vatandaşlar taksit ödemesi ile ev sahibi olmaya çalışıyor. Ancak bu dönemde maaş alamayan kişilerin ödeme güçlüğü çekmesinden ötürü TOKİ taksit erteleme kolaylığı sağlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile TOKİ’den ev alanların taksitlerinin 2 ay süreyle ertelendiğini duyurdu. Yani Nisan ve Mayıs aylarında ödeme yapmaları beklenmeyecek ve faiz de işlemeyecektir. Taksitler Haziran ayı itibariyle devam edecektir. Haziran ayında bu 2 aya ilişkin taksit muaccel olmayacaktır.

TOKİ Ev Alanların Taksitlerini Erteledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın