Tüm İşyerlerinin Açılması İçin HES Kodu Zorunlu Oluyor

Tüm İşyerlerinin Açılması İçin HES Kodu Zorunlu Oluyor
Tüm İşyerlerinin Açılması İçin HES Kodu Zorunlu Oluyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgını hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Tüm dünyayı etkileyen salgından kurtulmak için sürekli yeni önlemler alınırken ülkemizde de bugünden itibaren yerinde karar dönemine geçiliyor. İşyerlerinin açılması için esnafın gözü kulağı kabine toplantısında. HES kodu zorunluluğu ile tüm iş yerleri açılabilir.

Sokağa Çıkma Yasakları

Hafta sonu kısıtlamaları ile ilgili olarak vaka durumlarına göre hangi illerde kaldırılacağı bugün itibarıyla şekillenmesi bekleniyor. Kafeler, restoranlar, AVM’ler bugün yapılacak Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısına odaklanmış bulunuyor.

Yerinde Karar

Bugün açıklanacak kararlar ile birlikte her il bazında yerinde karar mekanizması işlemeye başlayacak ve risk gruplarına göre değerlendirme yapılacak. İller kendi içerisinde 4 farklı risk grubuna göre ayrılacak. İşyerlerinin açılması için de vaka sayılarının düşmesi ve hangi risk grubunda olacağı önemli olacak.

HES Kodu Uygulaması

Hayat Eve Sığar HES uygulaması ile hayatımıza yeni bir düzen girerken birçok kamu kurum ve kuruluşunda işlem yapmak için, sınavlara girebilmek için gerekiyor. 1 Mart 2021’den sonra uygulanmaya başlayacak iller bazında yerinde karar uygulaması ile HES kodunun tüm işyerlerinin açılabilmesi için zorunlu hale getirilmesi bekleniyor.

Sektör yetkilileri gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerek Sağlık Bakanı Koca ile görüşerek sektörün durumunu anlatan detayları raporları dundu. Kafe ve restoranlar için HES kodu, maske, mesafe ve hijyen koşullarına uyularak esneklik getirilmesini bekliyorlar. Hafta sonu ise kademeli olarak kısıtlamaların azaltılması noktasında değerlendirme yapılması isteniyor.

Özellikle hafta sonu yasaklarının kalkması istenirken, parakende sektörüne ciddi darbe vuran pandeminin etkilerinin azaltılması için kısıtlamaların da gevşetilmesi bekleniyor.

Tüm İşyerlerinin Açılması İçin HES Kodu Zorunlu Oluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın