TÜSEB İle Nitelikli Personele Yüksek Ücret Dönemi

TÜSEB İle Nitelikli Personele Yüksek Ücret Dönemi
TÜSEB İle Nitelikli Personele Yüksek Ücret Dönemi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

27 Bin Liraya Varan Maaşlar

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kanunu’nda yapılan yeni bir değişiklik ile kalifiye personelin daha yüksek ücret alınmasına imkan tanındı. Bu sayede ister devlet isterse de özel üniversitelerde görev yapan öğretim elemanları aynı zamanda TÜSEB’de görev alabilecek ve toplam maaşları 27 bin liraya kadar çıkabilecek. Bu sayede kalifiye personel teşvik edilecek ve diğer personellerin de kendilerini geliştirmelerinin önü açılmış olacak.

TÜSEB sayesinde hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki nitelikli personellerimiz araştırma merkezinde görev alabilecek. Bu sayede araştırmaların kalitesinde de artış sağlanması bekleniyor. TÜSEB için getirilen bu yeni formülün diğer tüm kamu kurumlarında da uygulanması isteniyor. Zira ancak bu sayede kamu personellerinin kendilerini geliştirmeleri mümkün olacaktır. Örneğin yabancı dil tazminatlarının artırılması, lisansüstü eğitimlerin teşvik edilmesi ve bariz bir ücret farkının oluşması gibi tedbirler pek ala alınabilir.

Türk kamu personeli rejiminde yıllardır süregelen problemlerin başında ücret ve performans ikilisi yer almaktadır. Her ne kadar eşit işe eşit ücret ilkesi benimsenmiş olsa da uygulamada çeşitli sorunlar ile karşılaşılmaya devam edilmektedir. Bu konuda daha yapıcı çözümlerin geliştirilmesi ve biran evvel uygulamaya sokulması gerekmektedir. Aksi takdirde personellerin kendilerini geliştirmelerine lüzum kalmayacaktır.

TÜSEB İle Nitelikli Personele Yüksek Ücret Dönemi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın