TYT’de Sınav Süresi Uzarken Baraj Puanı Düştü

TYT’de Sınav Süresi Uzarken Baraj Puanı Düştü
TYT’de Sınav Süresi Uzarken Baraj Puanı Düştü
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müfredat Kısaltıldı

Koronavirüs ortaya çıkmadan evvel YKS sınavı için ilan edilen tarih 21-22 Haziran’dı. Ancak virüsün ortaya çıkmasının ardından sınav tarihleri Temmuz ayının sonuna ertelenmişti. Fakat YÖK tarafından yapılan son açıklamada mücadelede yaşanan gelişmeler doğrultusunda normalleşme sürecine girildiği ifade edildi. Bu nedenle sınavın 27-28 Haziran tarihlerinde yapılmasına karar verildi. Yani olağan dönemdeki tarih sadece 1 hafta öne çekilmiş oldu.

Bu sene yapılan sınava özel olmak üzere 12. Sınıfın ikinci dönem müfredatının tamamı kapsamdan çıkarıldı. İkinci dönemin neredeyse tamamına yakını uzaktan eğitimle işlendiği için öğrencilerin istenen verimi alamadığı düşüncesi ile konular sınav müfredatından çıkarıldı. 

Sınav Süresi Uzatıldı

Yalnızca bu sene yapılacak olan TYT için sınav süresi 30 dakika daha uzatıldı. Normalde 135 dakika olan süre bu sene 165 dakika olarak uygulanacaktır. Sınav yapılırken koruyucu önlemler alınacak ve öğrenciler sınava maske ile girecektir. İşte bu durumun yaşanacağı zaman kaybı, konsantrasyon bozukluğu gibi durumlar ek süre verilerek telafi edilmek istenmiştir.

Lisans puanı ile yerleştirmelerde uygulanan 180 barajı, yalnızca bu yıla özel olarak 170’e çekilmiştir. Böylece çok daha fazla öğrencinin yerleşmesi amaçlanmaktadır. Yapılan değişiklikler ile korona nedeniyle yaşanan sürecin öğrenciler için dezavantaja dönüşmesi önlenmek istemiştir.

TYT’de Sınav Süresi Uzarken Baraj Puanı Düştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın