Vaka Sayıları İçin Kritik Ekim ve Kasım Uyarısı

Vaka Sayıları İçin Kritik Ekim ve Kasım Uyarısı
Vaka Sayıları İçin Kritik Ekim ve Kasım Uyarısı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde ne yazık ki vatandaşların gerekli bilinci göstermemesi ve alınan kurallara uymaması sonucunda corona virüs vaka sayısı ve kritik hasta sayısında sürekli ve oldukça riskli bir artış görülüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 15 Eylül corona virüs sayılarına göre 1742 vaka sayısına ulaşılırken hayatını kaybeden sayısının son dönemin en yüksek rakamı olan 67’ye ulaştığı görülüyor. İşin korkunç tarafı ise vaka sayısında ki artışı Eylül ayı sonu ve ekim aylarında çok daha yüksek seviyelere ulaşma riski bulunuyor. Bu doğrultuda Bilim Kurulu üyeleri Eylül sonu, Ekim ve Kasım aylarında vatandaşlarımızın çok daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade ediyor.

İkinci Dalga Riski Son Derece Arttı

Vaka sayısının 1800’lere dayanması ile birlikte pek çok kişi ikinci dalganın başladığını düşünüyor fakat uzmanlar bu durumunda ikinci dalga olmadığı hala ilk dalganın ikinci pik seviyesinin yaşandığını ifade ediyor. Bilim Kurulu üyeleri olası bir ikinci dalganın Ekim ve Kasım ayları ile birlikte yaşanabileceği uyarısında bulunuyor. Özellikle griple birlikte yaşanacak bir ikinci dalga riskinin ölüm oranlarını arttırmasından endişe duyuluyor.

Eğer 2020 sonuna kadar aşı devreye girmez ise 2. Corona virüs dalgasının ilkine göre 5 kat daha fazla ölümcül olabileceği uyarısı yapılıyor. Bu noktada Türkiye virüsü kontrol altında tutabilen ender ülkelerden biri olmasına rağmen son bir ayda bu kontrolün kaybedildiğine dair işaretler görülüyor. Böyle bir durumda ise Ekim ve Kasım aylarının son derece sıkıntılı geçebileceği ön görülüyor.

Yeni Önlemler Devreye Girebilir

Vaka sayısının 2000 geçmesi durumunda ise Ekim ayı itibari ile Türkiye genelinde yeni önlemlerin devreye girebileceği ifade ediliyor. Bu noktada kısmı sokağa çıkma uygulamasının yanında tüm eğitimin Mart ayına kadar uzaktan eğitim şeklinde karar alınabileceği iddia ediliyor. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından önümüzde ki hafta yeni önlemler konusunda çok önemli bir toplantı olacağı ifade ediliyor.

Vaka Sayıları İçin Kritik Ekim ve Kasım Uyarısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın