Vaka Sayıları Nedeniyle Öğretmenler Tedirginlik Yaşıyor

Vaka Sayıları Nedeniyle Öğretmenler Tedirginlik Yaşıyor
Vaka Sayıları Nedeniyle Öğretmenler Tedirginlik Yaşıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye genelinde ne yazık ki vaka sayısı çok uzun bir aradan sonra 3300 sayısını geçerek son 3 ayın rekor seviyesine ulaşmış görünüyor. Bu durum okullarda ki birçok kademe de yüz yüze eğitime açılması ile öğretmenler de de vaka sayılarında büyük bir artışın yaşanmasına neden oldu. Son 1 haftada pozitif vaka görülen öğretmen sayısı neredeyse 3 katına çıkarken bu sayının giderek artması ve bu durumun eğitimi olumsuz etkilemesinden endişe duyuluyor. Uzmanlar artışın bu şekilde davam etmesi durumunda yüz yüze eğitimin büyük oranda sekteğe uğrayabileceği konusunda uyarıyorlar.

Okullara Devam Etme Oranı yüzde 70 Seviyelerinde

Okulların yüz yüze eğitime açıldığı ilk haftalarda okula devam etme oranı yüzde 80’lere kadar çıkarken bu oranın birçok kademede eğitimin başlaması ve artan vaka sayıları ile birlikte yüzde 70’lere kadar düştüğü ifade ediliyor. Eğitim uzmanları vaka sayılarında ki artış ile birlikte okullarda ki ilk sınavlardan sonra devam durumunun daha da düşebileceği uyarısında bulunuyorlar. Böyle bir durumda yüz yüze eğitime devam etmeni oldukça zorlaşabileceği ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürpriz bir karar alınabileceği ifade ediliyor.

Arar Tatil Uzayabilir

Son günlerde öğretmenlerde ve öğrencilerde görülen vaka sayısındaki artış ile birlikte kulislerde 14 Kasım 2010 tarihinde başlayan ve 23 Kasım pazartesi sona erecek ara tatil uygulamasının uzatılabileceği ifade ediliyor. Bu noktada eğer okulların kapalı olduğu ara tatil döneminde vaka sayısında bir azalış görülmesi durumunda ara tatilin ilk etapta 15 gün uzatılabileceği ifade ediliyor.

Fakat bu durumun eğitim öğretim takvimini olumsuz etkileyebileceğinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı ara tatilin uzatılması yerine belirli bir süre tekrar uzaktan eğitime geçilmesini tercih ediyor.  Böyle bir kararın alınıp alınmayacağı ise hafta sonu Sağlık Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, İçişleri bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan baş kanlığında yapılacak toplantı sonrasında netlik kazanacağı ön görülüyor.

Vaka Sayıları Nedeniyle Öğretmenler Tedirginlik Yaşıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın