Veliler Özel Okul Ücretlerinin İadesini İsteyebilir Mi?

Veliler Özel Okul Ücretlerinin İadesini İsteyebilir Mi?
Veliler Özel Okul Ücretlerinin İadesini İsteyebilir Mi?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hukuken Mümkün Mü?

Eğitime ara verilmesinin ardından özel okul ücretlerinin iade edilip edilemeyeceği konusunda farklı görüşler ortaya atıldı. Hukukçular ücretin kısmi olarak iade edilmesi gerektiğini ifade ederken özel okul sahipleri iade yapılması durumunda zor bir duruma gireceklerini kaydediyor. 

Hukukçular okul ücretleri içerisinde yemek ve servis gibi kalemlerin de var olduğunu ifade ediyor. Eğitime verilen ara sürecinde öğrenciler bu imkandan faydalanamadıkları için ücret ödemelerine de gerek yoktur. Bu kalemlerin mutlak surette iade edilmesi gerekmektedir. Diğer taraftan eğitim uzaktan da olsa devam etmektedir. Ayrıca öğretmenlere kısa çalışma ödeneği kapsamında ücret desteği de devlet tarafından verilmektedir. Dolayısıyla özel okulların masraf kalemleri azalmaktadır. Bu konuda da kısmi bir geri ödeme gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ödemenin aylık bazda değerlendirilerek geri ödenmesi şarttır.

Veliler ücret iadeleri için özel okullara başvuru yapmalıdır. Okul yönetimi olumlu yanıt verirse ücret iadesi sağlanacaktır. Eğer ücret iadesine olumsuz yanıt verilirse bu durumda dava açılması gerekmektedir. Mahkeme tarafından verilecek olan karar ile ücret iadesi sağlanacaktır. Okul yönetiminin bu mahkeme kararına uyması zorunludur. Aksi takdirde icra takibi yapılması mümkündür. Fakat bu süreçte kurumları da yıpratmamak adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ara bir formül bulunması söz konusu olabilir.

Veliler Özel Okul Ücretlerinin İadesini İsteyebilir Mi?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın