Yaşlı ve Engelli Aylıkları Bugün Hesaplara Geçiyor

Yaşlı ve Engelli Aylıkları Bugün Hesaplara Geçiyor
Yaşlı ve Engelli Aylıkları Bugün Hesaplara Geçiyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, eylül ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının, 4 Eylül Cuma günü itibari ile hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlanacağını bilgisini paylaştı. Bakan Selçuk, 2020 Eylül ayı engelli ve yaşlı aylıkları ile evde bakım hizmeti ödemelerine ilişkin merakla beklenen açıklamaları yaptığı görüldü.

Eylül ayı engelli ve yaşlı aylıklarından 1,4 milyon vatandaşın faydalanacağını ifade eden Bakan Selçuk, bu doğrultuda toplamda 991 milyon TL ödemenin 9 Eylül tarihine kadar gerçekleşmiş olacağını belirtti. Bakan Selçuk pandemi döneminde kimsenin mağdur olmaması adına  yoğun bir özveri gösterdikleri bilgisini paylaştı.

Evde Bakım Hizmeti Paraları Hesaplara Yatıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamasının devamında evde bakım hizmeti ödemelerinden de 534 bin engelli vatandaşın faydalanacağını ifade ederken toplamda 825 milyon TL ödeme yapılacağını bilgisini paylaştı. Yaşlı ve engelli aylıklarının ödemelerin 4-9 Eylül 2020 tarihleri arasında PTT aracılığıyla gerçekleştirildiğini belirten Bakan Selçuk, istek olması durumunda ise yaşlı ve engelli aylıklarının hanelere teslim edildiğini hatırlattı. Bakan Selçuk, evde bakım ödemelerinin de 5 Eylül 2020 itibariyle kullanılmaya başlayabileceğini aktardı.

Bakanlığın Önceliği Yaşlı ve Engelliler

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kendi bakanlığının her zaman en önemli önceliklerinin yaşlı ve engelli bakım paralarının tam zam anında ödenmesi olduğunun altını çizerken bu durumun en zor şartlarda bile değişmeyeceği garantisini verdiği görülüyor. Ayrıca 2021 yılı itibari ile hem evde bakım hem de yaşlılık aylığı ücretlerinde yani ekonomik şartlara göre önemli bir oranda güncelleme yapılabileceği ifade ediliyor.

Bu noktada yapılan güncellemenin enflasyon oranına artı 5 puan şeklinde olacağı kulislerde yoğun bir şekilde dillendiriliyor. Yaşlı maaşları ve ende bakım ücretleri Ak Parti hükümeti boyunca en istikrarlı ve tam zamanında yapılan ödemeler olarak dikkat çekiyor.

Yaşlı ve Engelli Aylıkları Bugün Hesaplara Geçiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın