Yıllık 2 Bin Kişi İstihdam Sağlanacak! Cumhurbaşkanı Açıkladı!

Yıllık 2 Bin Kişi İstihdam Sağlanacak! Cumhurbaşkanı Açıkladı!
Yıllık 2 Bin Kişi İstihdam Sağlanacak! Cumhurbaşkanı Açıkladı!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelince bilinen Telefon üretim markası olan Xiaomi yıllık 5 milyon adet akıllı telefon üretim kapasitesine sahip İstanbul Avcılar’daki Fabrikasının Açılışı yapıldı.

Fabrika açılışına dair Çin, Hindistan ve Endonezya’daki fabrikalarından sonra Xiaomi’nin Salcomp ile üretim yaptığı 4’üncü fabrika olduğu açıklandı.

Fabrikanın Açılışına dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son derece önemli açıklamalar yaptı.

İşte Yaptığı Açıklama: “Nazik davetiniz için teşekkür ediyor, Xiaomi ve Salcomp ortaklığında kurulan üretim tesisinin şirketiniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bugün dünya devlerinin yatırımlarında ülkemizi tercih etmesinin gerisinde, Türkiye’nin girişimci dostu yatırım ikliminin önemli payı bulunuyor. Ayrıca ülkemiz, dinamik ve nitelikli iş gücü, geniş iç ve bölgesel pazarlara ulaşım imkanı, stratejik konumu ve yaygın teşvik sistemi ile uluslararası yatırımcılar için çok ciddi fırsatlar sunuyor.” Açıklaması yapıldı.

Bu açıklamalarına ek olarak şunları da ekledi:

– Ülkemize yatırım yapan firmaların Ar-Ge vetasarım merkezlerini Türkiye’de kurma noktasındaki taleplerine açığız. Yıllık 10 milyonun üzerinde cep telefonu satışının gerçekleştiği; Avrupa, Rusya ve Ortadoğu pazarlarının birleşme noktası Türkiye, akıllı telefon üreticileri için bölgenin üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Xiaomi ve iş ortağı Salcomp’un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacaktır. Dünyanın Kovid-19 salgını sebebiyle sancılı günler yaşadığı bir dönemde, sizlerin şahsında Türkiye’ye güvenen, ülkemizin potansiyeline ve geleceğine inanan tüm yatırımcılara şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle ülkemize yatırım yapan tüm firmaların Ar-Ge ve tasarım merkezlerini Türkiye’de kurma noktasındaki taleplerine açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum.”

Açıklamalarını yaptı.

Yıllık 2 Bin Kişi İstihdam Sağlanacak! Cumhurbaşkanı Açıkladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın