Yıllık İzinde İken İdari İzinli Sayılan Kamu Personeli

Yıllık İzinde İken İdari İzinli Sayılan Kamu Personeli
Yıllık İzinde İken İdari İzinli Sayılan Kamu Personeli
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıllık İzin ile İdari İznin Çakışması

Kamu çalışanlarına 13 Mart tarihinde kovid 19 nedeniyle idari izin verilmiştir. Mart ayında yıllık izne ayrılan kamu personelleri aynı zamanda idari izinli de olmuştur. Bu durumda memur hangi izni kullanmaktadır? Yıllık iznini iptal ettirebilir mi?

İdari izin bir tatil hali değildir. Gerekli görüldüğü hallerde Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilmektedir. Kovid 19 salgını tehlikesi ile 22 Mart tarihli Resmi Gazete ile kamu kurumlarındaki çalışanlar idari izinli sayılmıştır.

Hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelliler ile yönetici olmayan 60 yaş üstü kamu çalışanları idari izinlidir. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen riskli grupta olanlar (kanser hastaları, organ nakli olanlar, solunum hastaları vb.) da idari izinlidir. Okulların uzaktan eğitime geçmesi ile birlikte okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın çalışanlar da idari izinli sayılmıştır. Esnek çalışma kapsamında çalışan ve fiilen işe gelmesi gerekmeyenler de idari izinli sayılacaktır. 

Hafta Sonları Yıllık İzinden Gider

Yıllık izin sürelerine hafta içi ve hafta sonu süreleri dahildir. Eğer yıllık izne denk gelen idari izin varsa bu günler yıllık izinden düşecektir. Şu anki idari izinler de yıllık izinden düşecektir ancak hafta sonları için yıllık izin işlemeye devam edecektir.

Yıllık İzinde İken İdari İzinli Sayılan Kamu Personeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın