YKS Tercihlerinde Son Gün Yoğunluğu

YKS Tercihlerinde Son Gün Yoğunluğu
YKS Tercihlerinde Son Gün Yoğunluğu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 YKS tercihleri her zamankinden daha yoğun bir şekilde gerçekleşiyor. Özellikle taban puanların aşağı çekilmesi ile çok daha fazla adayın tercih yaptığı 2020 YKS tercihlerinde son güne gelindi. Adayların kafasının karışık olması nedeniyle adayların büyük bir bölümünün tercihlerini son güne bırakması ile büyük bir yoğunluk yaşandığı görülüyor.

Adaylar tercihlerini bugün 23,59’a kadar internet üzerinden yapabilecekler. Bu noktada alınan puanlara karşılık sıralamanın 2019 yılına göre büyük oranda sapması adayların tercih yapma noktasında oldukça zorlanmasına neden olduğu ifade ediliyor. Uzmanlar adayların 24 tercih hakkını iyi değerlendirmesi gerektiği yorumları yapılıyor.

Birçok Aday Yanlış Tercih Nedeniyle Açıkta Kalabilir

Eğitim uzmanları adayları yanlış tercih konusunda uyarıyor. Normalde her sene yanlış tercih nedeniyle adayların bir kısmı açıkta kalırken bu sayısının 2020 yılında daha fazla olabileceği ifade ediliyor. Özellikle sıralamada yaşanan yüksek oranda kayma ile birlikte adayların yanlış ve yetersiz tercih yapmaları nedeniyle yerleşecek puan almalarına rağmen açıkta kalabilecekleri uyarısı yapılıyor.

Tercih anlamında son güne girildiği ve adayların son tercih gününde panikle yanlış tercih yapabilecekleri konusunda uyarıda bulunuluyor. Bu noktada saat 23,59’a kadar süre olunduğu ve tercih noktasında 24 tercihinde oldukça hassa ve dengeli bir şekilde yapılması gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca eğitim uzmanları yapılacak mantıklı ve kaliteli tercihlerle adayların puanlarında göre çok daha iyi yerlere yerleşme şanslarının da olduğunu belirtiyor.

Sonuçların Kısa Sürede Açıklaması Bekleniyor

14 Ağustos 23,59’da bitecek tercihler sonrasında yerleşme sonuçlarının kısa sürede açıklanması bekleniyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da sonuçların en geç 21 Ağustos tarihine kadar açıklanması ve kayıtların 24 Ağustos tarihinde başlaması bekleniyor. Üniversitelerin açılış tarihinin 1 ay ertelenmesi ile birlikte 2020 yılı için kayıt süresinin normale göre daha uzun olması ve yaklaşık 2 hafta süreceği tahmin ediliyor. Bu sene birçok üniversitenin corona virüs pandemisi nedeniyle kayıt başvurularını elektronik ortamda alması bekleniyor.

YKS Tercihlerinde Son Gün Yoğunluğu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın