YKS ve MSÜ Sınav Yeri Değişikliği İçin ÖSYM Açıklama Yaptı

YKS ve MSÜ Sınav Yeri Değişikliği İçin ÖSYM Açıklama Yaptı
YKS ve MSÜ Sınav Yeri Değişikliği İçin ÖSYM Açıklama Yaptı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM Duyurdu

ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına (MSÜ) sınavına girecek adayları yakından ilgilendiren bir duyuru yayımlandı. Sınav başvurusu yaparken atandığı sınav merkezinden farklı ilde ikamet etmesi gereken adaylar yeniden sınav yeri başvurusu yapabilecektir.

Sınav yeri değişikliği yapılmasını isteyen adaylar bir süredir ÖSYM’ye sesini duyurmak için çalışıyordu. Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyalar meyvelerini verdi. Korona virüs salgını nedeniyle pek çok kişinin hayatında köklü değişiklikler oldu. Bu sebeple ikamet yerini değiştirmek zorunda kalan insanlar olabileceği düşünülerek yeni bir fırsat tanındı. 

29 Haziran’da Tercihler Alınacak

ÖSYM tarafından sınav merkezi değişikliği yapmak isteyenlerin, değişiklik talepleri alınacaktır. Bunun için adaylar 29 Haziran tarihinde saat 09.00 ile 23.59 arasında yeni sınav yeri tercihinde bulunabilecektir. Adaylar için bu saatler arasında sistem açık olacak ve başvuruları yapılacaktır. ÖSYM AİS sistemine şifre ve TC ile giriş yapılarak değişiklikleri yapmak ve kaydetmek yeterlidir.

Adaylar sınava ilişkin diğer bilgilerinde ve tercihlerinde bir değişiklik yapamayacaktır. Sadece sınava girmek istedikleri yer tercihini değiştirebilecektir. Böylece sınav tarihinde bulundukları adreslerde sınava girebileceklerdir. Adaylar için bu tercih son olacağından süreyi kaçırmamaları önem arz etmektedir.

YKS ve MSÜ Sınav Yeri Değişikliği İçin ÖSYM Açıklama Yaptı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın