Yüz Yüze Eğitimde Test Sıkıntısı

Yüz Yüze Eğitimde Test Sıkıntısı
Yüz Yüze Eğitimde Test Sıkıntısı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

21 Eylül tarihinden itibaren kademeli olarak milyonlarca öğrenci, öğretmen ve okul idarecisi okullarda olacak. Fakat ne Milli Eğitim Bakanlığı ne de Sağlık Bakanlığı 21 Eylül tarihinde eğitime başlayacak öğrenci ve öğretmenlere test yapılacağına ilişkin bir açıklamada bulunmaması velilerin ve eğitim camiasının tepkisine neden oluyor. Veliler ve eğitimciler 21 Eylül tarihi itibari ile okullarda yüz yüze eğitime katılacak tüm öğrenci, öğretmen ve idarecilere test yapılması gerektiğini belirtiyor. Test sonuçları açıklanmadan da öğrencilerin bir araya gelerek eğitim öğretime başlamaması gerektiği ifade ediliyor.

Bakanlık Milyonlarca Testi Yapmakta Sıkıntı Yaşayabilir

Sağlık Bakanlığı son haftalarda ki artışla günlük test sayısında 110 bin rakamına yaklaştığı görülüyor. Fakat okulların yüz yüze açılması ile birlikte bir hafta içerisinde milyonlarca öğrenci, öğretmen ve idareciye test yapılmasının şimdilik koşullar altında imkansız olduğu belirtiliyor. Bu sebeple eğitim uzmanları test sonuçlarının sınıflar şeklinde yapılması ve test sonucu açıklanan sınıfların yüz yüze eğitime başlanması gerektiği ifade ediliyor.

Ayrıca 18 Eylül tarihine kadar okullarda seminer çalışmalarına devam edecek olan öğretmen ve okul idarecileri için şimdiden test yapılması ve tüm öğretmenlerin testlerinin 21 Eylül tarihine kadar sonuçlanması gerektiği ifade ediliyor. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri arasında bu konuda görüşmelerin sürmesine rağmen hala herhangi bir anlaşmaya varılmadığı belirtiliyor.

Seminere Katılan Öğretmenlerde Corona virüsüne Rastlandı

24 Ağustos tarihinden itibaren okullarda seminer çalışmalarını yürüten ve 21 Eylül tarihine hazırlanan öğretmenler içinde corona virüs vaka sayısının hızla artması okulların yüz yüze açılmasının ne denli büyük bir risk oluşturduğunu ifade ediyor. Şimdiye kadar Türkiye genelinde 70’den fazla öğretmenin corona virüs testi pozitif çıkarken bu sayısın 18 Eylül tarihine kadar artmasından endişe duyuluyor. Vaka sayılarının 1500 seviyesinde seyretmesi ve artış eğiliminin giderek artması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığının okulların açılmasını Mart ayına kadar erteleyebileceği iddia ediliyor.

Yüz Yüze Eğitimde Test Sıkıntısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın