Yüz Yüze Eğitimin Son Aşaması İçin Tarih Belli Oldu

Yüz Yüze Eğitimin Son Aşaması İçin Tarih Belli Oldu
Yüz Yüze Eğitimin Son Aşaması İçin Tarih Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Okullarda yüz yüze eğitimin kademeli olarak gelmesinin son aşaması da tamamlanmakta. Milli Eğitim Bakanlığı 6 ve 7. sınıflarda lise 10 ve 11. sınıfların da 23 Kasım’da yüz yüze eğitime geçeceğini belirtti. İlk olarak Sağlık Bakanlığı bilim Kurulu salgın hakkında 16 Kasım’a kadar Milli Eğitim Bakanlığı’nı bilgilendirecek. 16 Kasım’a kadar geçen süre hakkında bilgilendirme alçak olan Milli Eğitim Bakanlığı bu bilgilendirme üzerine 23 Kasım’da yüz yüze eğitime geçiş ile ilgili kararını verecek.

Aksi bir durum söz konusu olmazsa 6. 7. 10. ve 11. sınıflar 23 Kasım’dan itibaren haftada 2 günü geçmemek kaydıyla yüz yüze eğitimi başlatacak. Sınıf mevcutları ve salgının durumunu göz önünde bulunduracak olan Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada eğitimin 2 günden fazla olmayacağını belirtti.

Tüm Kademelerde Açılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada okulların tamamen açılma tarihi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan yüz yüze eğitim toplantısında geçiş planlamasının 3’üncü aşamasında ortaokula ve liseye yeni başlayan ama henüz okullarına gidemeyen 5 ve 9’uncu sınıf öğrencilerin 2 Kasım itibari ile yüz yüze eğitime başlaması yönünde olduğunu belirtti. Şu anda okul öncesi, ilkokul tüm sınıf düzeyleri, köy okulları, özel gereksinim ihtiyaçlı öğrenciler, hazırlık sınıfları ve 8 ile 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başladıklarını vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk en kısa sürede tüm sınıflarda yüz yüze eğitime geçmek istediklerini belirtti. 

Katılım Yüzde 80’lere Yakın

Yüz yüze eğitimin başladığı okullarda katılımın yüksek olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Yüzde 80’lere yakın bir katılım var. Bu katılımın bizim beklentimizin üstünde olduğunu söyleyebilirim. Şimdi aslında genel olarak tüm kademelerde yüzde 70’lerin üstünde; ama bazılarında yüzde 90’lara varıyor, bazılarında yüzde 75’lerde kalıyor; ama yaklaşık olarak yüzde 80’lere yakın bir katılım var” şeklinde konuştu.

Yüz Yüze Eğitimin Son Aşaması İçin Tarih Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın