14 Mayıs Koronavirüs Verileri Açıklandı

14 Mayıs Koronavirüs Verileri Açıklandı
14 Mayıs Koronavirüs Verileri Açıklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

55 Kişi Hayatını Kaybetti

Son 24 saat içerisinde koronavirüs vakalarında yaşanan gelişmeler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Verilere göre son 24 saatte 34 bin 821 test yapıldı. Bu testlerden 1635’i pozitif olarak gerçekleşti. Bugün iyileşen hasta sayısı 2 bin 315 olarak gerçekleşirken hayatını kaybeden vatandaş sayısı 55 oldu. Yoğun bakımdaki hasta sayımız ikinci defa binin altında gerçekleşti. 

Bugüne kadar toplam 144 bin 749 vaka tespit edilirken 104 bin 30 vakada iyileşme gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada olumlu tablonun devam ettiğini ifade etti. Bakan Koca önceki gün salgının hali hazırdaki şartlar itibariyle kontrol altına alındığını ifade etmişti.

Bugünkü açıklamasında ise hastaların %72’sinin iyileşme gösterdiğini açıkladı. Olumlu tablo devam ederken tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiği ifade ediliyor. Aksi takdirde ikinci ve üçüncü dalgaların başlaması söz konusu olabilecektir. 

Makas Daralıyor

Açıklanan veriler incelendiğinde iyileşen hasta sayıları ile pozitif sonuç çıkan vakalar arasındaki makasın daraldığı dikkat çekiyor. Bunun nedeni ise iyileşen hasta sayılarının artması sonucu geriye az hasta kalması ve yeni vakaların sayısının da düşmesi olarak açıklanıyor. Dolayısıyla iki veri arasında makas daralıyor. Bu konuda en ayrıntılı değerlendirmeler Bilim Kurulu tarafından yapılmaya devam edecektir.

14 Mayıs Koronavirüs Verileri Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın