Türkiye’nin Normalleşme Hedefi V Modeli

Türkiye’nin Normalleşme Hedefi V Modeli
Türkiye’nin Normalleşme Hedefi V Modeli
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3 Model Değerlendirildi

AK Parti MYK’sında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kurmayları bir araya geldi. Yapılan görüşmede başlıklardan biri de toparlanma süreciydi. Pandeminin ekonomik etkileri değerlendirildi ve diğer ülkelerle kıyaslamalar yapıldı. 

Kriz sonrası toparlanma için L,U,V modelleri değerlendirildi. Şu an dünyada Almanya V modelini uygularken Fransa, Hollanda gibi ülkeler U modelini uyguluyor. Bu modeller kriz sonrasında toparlanma için uygulanacak adımları ifade ediyor. V modeli en hızlı toparlanmayı sağlıyor. U modeli ise yavaş yavaş ve kademeli bir iyileşme öngörüyor. 

Bu modeller ülkelerin salgın yönetimindeki başarısı ile de bağlantılıdır. Salgını kısa sürede ve etkili şekilde yöneten ülkeler daha hızlı toparlanma için uygundur. Dolayısıyla V modelini uygulayabilirler. Ancak salgının uzun sürdüğü, çok sayıda kayıp verilen ve ekonomik etkileri yüksek olan ülkelerde toparlanma daha yavaş olmalıdır. İşte bu gibi ülkeler de U modelini benimsiyorlar.

Türkiye V Modelini Uyguluyor

Türkiye salgınla mücadelede 8 haftayı geride bıraktı. Beşinci haftadan itibaren ise salgında düşüş yaşanmaya başlandı. Kısa sürede ve etkili şekilde yürütülen mücadelenin yanı sıra ekonomik önlemler de alındı. Böylece Türkiye kriz sonrası toparlanma dönemi için V modelini uygulayacaktır. Yani hızlı bir şekilde normalleşme sürecine geçilecektir. İş hayatı normale dönecek ancak sosyal hayatta kısıtlamalar devam edecektir.

Türkiye’nin Normalleşme Hedefi V Modeli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın