20 Bin Atama Yetersizdir, Ek Atama Şart

20 Bin Atama Yetersizdir, Ek Atama Şart
20 Bin Atama Yetersizdir, Ek Atama Şart
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

20 bin kadroya öğretmen ataması yapılacak. İlk etapta bakıldığında KPSS merkezi atamalarında dahil bir kaç yılda toplam sayı bile bu kadarı bulmamıştı. KPSS adayları öğretmen atama sayılarının çok olduğunu düşünürken, maalesef durum tam da bunun tersidir. İşte sebebi ve gerekçeleriyle neden öğretmen atamaları daha çok yapılmalı ve açık kapatılmalıdır.

Bakanlık kadrolarına 20 bin öğretmen ataması yapılacak. Sendikalar bu sayının çok ama çok yetersizdir. Çünkü Bakanlık resmi açıklamalarında da öğretmen açığını 100 binin çok üzerinde geçtiğimiz yıllarda da açıklamış ve açık kapatılabilmiş değildir. Öğretmen adayları en az 60 bin atama beklerken öğretmen açığı şeklinde bir ifadenin eğitimde olmamasını da ifade ediyorlar.

Ücretli öğretmenlerle açık geçici kapatılıyor

MEB her yıl 10 binlerce geçici ve asgari ücretin de altında ücretli öğretmen çalıştırıyor. Asgari ücretin altında diyoruz, çünkü ders saati karşılığı haftada 30 saat ek ders ödemesi alınsa dahi ücretli öğretmenler için maaş en fazla aylık 2 bin 400 TL’yi bulmaktadır. Tabi eğer herhangi bir izin vb. durum olmamışsa ve o ay herhangi bir tatil dönemine denk gelmemişse ki bu rakam maalesef yok denecek kadar azdır.

Eğitimde tasarruf olmaz

100 binden fazla öğretmen açığının bulunduğu bir durumda 80 bin ücretli öğretmen ataması yapılmasının yetersiz olduğu belirtiliyor. Eğitimden tasarruf olamayacağını belirten hem öğretmen adayları hem de sendika yetkilileri bu açığın kapatılmasını ve eğitim öğretim faaliyetlerinin kalıcı ve kadrolu öğretmenlerle yerine getirilmesi gerekliliğini savunuyorlar.

Öğretmen atama sayıları gibi diğer personel alımları da düştü

Bu kapsamda öğretmen atamaları diğer KPSS adayları için de önemlidir. 4-5 yıl öncesinde 50-60 binli atamalar yapılmaktaydı. Aynı şekilde merkezi atamalarda da 10 binli 20 binli sayılar olmaktaydı. Fakat düşen öğretmen atamaları ile birlikte tüm personel alımlarında sayılar düştü.

20 Bin Atama Yetersizdir, Ek Atama Şart

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın