2019 Yılında Liselerdeki Devamsızlık Oranları Düştü

2019 Yılında Liselerdeki Devamsızlık Oranları Düştü
2019 Yılında Liselerdeki Devamsızlık Oranları Düştü
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saha Ziyaretleri Yapılıyor

Liselerdeki devamsızlık oranlarının ciddi boyutlara ulaşmasının ardından harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı saha ziyaretleri yapmaya başladı. Hem eğiticiler hem de veliler bilinçlendirildi. Yapılan bu çalışmalar semeresini de verdi. Böylelikle liselerde devamsızlık oranı %34’ten %25,14 seviyelerine indi. İmam hatip liselerinde ise bu oran %36 seviyesinden %29,79 seviyelerine geriledi. 

Ortaokul ve ilkokullardaki 20 gün ve üzeri devamsızlık oranlarında ise büyük bir değişim gözlemlenmedi. Ortaokuldaki devamsızlık oranı %9,98 seviyesinden %9,90 seviyelerine geriledi. İlkokullarda ise bu oran artış gösterdi ve 5,67’den 6,91 seviyesine çıktı.

Okul dışı alternatiflere yönelme ve devamsızlık oranlarının artması nedeniyle saha çalışmaları yapan Milli Eğitim Bakanlığı bu kapsamda bir rapor hazırladı. Öğrencilerin neden devamsızlık yaptığını kapsamlı bir şekilde araştıran Bakanlık buna çözümler geliştirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl azaltılan devamsızlık oranlarının bu yıl daha da çok düşürülmesi planlanıyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri devamsızlık oranının en yüksek olduğu illeri belirleyerek bu illere yönelik bir çalışma da başlattı. Bu illerin il milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve idarecileri ile bir araya gelindi ve bu soruna çare arandı. Geliştirilen çözüm yöntemi ile kısa bir süre içerisinde devamsızlık oranlarının daha da düşürülmesi amaçlanıyor.

2019 Yılında Liselerdeki Devamsızlık Oranları Düştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın