2020 AKS’nin Yeni Tarihi Belli Oldu

2020 AKS’nin Yeni Tarihi Belli Oldu
2020 AKS’nin Yeni Tarihi Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başvurular Alındı

Aday öğretmenlerin adaylık sürecini tamamlayarak asil kadroya geçişleri için yapılan Adaylık Kaldırma Sınavı için başvurular 11 ile 23 Mart tarihleri arasında alınmıştı. Sınavın yapılması için geri sayım yapan aday öğretmenler Korona salgınının çıkması ile birlikte geri sayımı erteledi. Zira sınavın tarihi 5 Temmuz 2020’ye ertelendi.

Başvurusunu yapan aday öğretmenler için sınava giriş belgesi yayınlanacak. Bu belgelerin 17 Nisan tarihinde yayınlanması planlandı. Eğer herhangi bir değişiklik yaşanırsa gereken duyurular yapılacaktır. Bunun için Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sayfasının takip edilmesi gerekiyor. Aynı zamanda sitemizden de gerekli duyurular yapılacaktır. 

Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Aday öğretmenler için önem arz eden AKS sınavının sonuçları sınav tarihinin ardından 15 gün içerisinde açıklanacaktır. Bu süre azami olarak belirlenmiş olup daha önce açıklanması da söz konusu olabilir. Sınav sonucu olumsuz olan adaylar için itiraz süreci de işleyecektir. Bu itiraz sürecinde istediği sonucu alan adaylar adaylık sürecini tamamlayacaktır. Alamayanlar ise mahkeme sürecine girmek durumunda kalacaktır.

Mahkeme kararının olumlu olması durumunda geri dönüş süreci yeniden başlamış olacaktır. Sınava girecek adayların fotoğraflı giriş belgelerini muhakkak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Aksi takdirde sınav binasına girişlerine müsaade edilmeyecek ve hak kaybına uğramaları söz konusu olacaktır.

2020 AKS’nin Yeni Tarihi Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın