MEB, O Ek Ders Ücretlerini Ödemeyecek

MEB, O Ek Ders Ücretlerini Ödemeyecek
MEB, O Ek Ders Ücretlerini Ödemeyecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hangi Ek Ders Ücretleri Ödenmeyecek?

Öğretmenlere verilen ek ders ücreti fiili olarak verilen hizmete bağlı olarak ödenmektedir. Bu nedenle yapılmayan dersler için ek ders ücreti ödenmesi mümkün olmayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı iptal edilen bazı etkinlikleri açıkladı. İptal edilen etkinlikler için ödenen ek ders ücretleri ise ödenmeyecek. Bu etkinlikler şöyle sıralandı: belleticilik, hizmet içi eğitim, destekleme ve yetiştirme kursları, evde eğitim, ilkokullarda yetiştirme programları, destek eğitim odası uygulamaları, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri, planlama ve bakım onarım görevi, işletmelerde meslek eğitimi.

1 Eylül’e Kadar Ödenmeyecek

İptal edilen etkinlikler uzun bir süre yapılmayacak. Öyle ki Milli Eğitim Bakanlığı 1 Eylül 2020 tarihine kadar bu ücretlerin ödenmeyeceğini açıkladı. Öğretmenler de bu kararı olumlu karşıladı. Zira fiili olarak yerine getirilmeyen bir hizmet için ücret alınması onları da rahatsız ediyordu.

Ayrıca sağlık ve güvenlik çalışanları dışındaki kamu personellerinden de hizmetlerine mukabil ücret ödenmesi talep ediliyor. Böylelikle yardıma muhtaç olan vatandaşlarımız için bir kaynak oluşturulması amaçlanıyor. Dönüşümlü olarak çalışan personeller için böyle bir uygulamaya gidilebilir. Ancak bu konunun gündemde olmadığını ifade etmek gerekir. Olası yeni bir gelişme durumunda gereken açıklamaları haber sayfamızdan anlık olarak takip edebilirsiniz.

MEB, O Ek Ders Ücretlerini Ödemeyecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın