2020 AÖO Kayıt Yenileme İşlemleri

2020 AÖO Kayıt Yenileme İşlemleri
2020 AÖO Kayıt Yenileme İşlemleri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk Sınavlar Ertelendi

Açık öğretim Ortaokulunda okuyarak ilköğretim diplomasını almak mümkündür. Bu kişiler yaş sınırı olmadan dışarıdan sınavlara girip başarılı olarak diploma almaya hak kazanacaktır. Ancak bunun için kayıt yenilemem işlemlerini yaparak eğitimlerine devam etmeleri gerekir.

AÖO öğrencileri senede 3 kez kayıt yenileme yapmaktadır. İlk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri MEB takvimi ile belirlenmiştir. İlk dönem sone erdi ve 2020 bahar dönemi devam ediyor. Bahar dönemi için kayıt yenileme işlemleri tamamlandı ve ilk sınavlar için sınav giriş belgeleri hazırlanıyordu. 18 Mart 2020 tarihinde sınav giriş belgeleri açıklanacaktı. Ancak 12 Mart 2020 tarihinde korona virüs nedeniyle alınan önlemler kapsamında bu sınavlar ertelendi. İlk sınavlar virüs nedeniyle yapılmayacak. İlerleyen dönemde belirlenen tarihte yapılacaktır. 

3. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Ne Zaman?

AÖO öğrencilerinin ilk sınava girmeyecek olması eğitimin sona erdiği anlamına gelmiyor. Öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini yakından takip etmeli ve süreyi kaçırmamalıdır. 20 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri arasında öğrenciler kayıt yenileme işlemlerini yapmalıdır. İşlemlerini tamamlayan adaylar son sınavlara girecektir. Bu sınavlar 1 Temmuz 2020 tarihinde yapılacaktır. Aynı zamanda MEB tarafından yayınlanan ilanlar takip edilerek 2. Dönem sınavları da kaçırılmamalıdır. Takvimde uygun görülen tarihte sınavlar yapılacaktır.

2020 AÖO Kayıt Yenileme İşlemleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın