2020 EKYS Sonuçları Açıklandı

2020 EKYS Sonuçları Açıklandı
2020 EKYS Sonuçları Açıklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sonuçlar Açıklandı

15 Mart 2020 tarihinde yapılan EKYS sonuçları bugün açıklandı. Sınav ÖSYM tarafından yapılmıştı. Sonuçlar da ÖSYM üzerinden ilan edildi. 9 Nisan 2020 tarihi saat 14.50’den itibaren sonuçlara erişmek mümkündür. ÖSYM AİS sistemine TC ve şifre ile giriş yapılarak “sonuçlarım” sekmesinden sonucu görmek mümkündür.

EKYS sınavına eğitim kurumlarında yönetici olmak isteyen öğretmenler, yöneticiliğinin devam etmesini sağlayan okul müdür ve müdür yardımcıları girmektedir. Sınavda başarılı olanlar eğitim kurumlarına yönetici olarak atanacaktır. Başarısız olanlar ise daha sonra yapılacak olan EKYS sınavlarına girmeye devam edebilecektir.

Kimler Başarılı Oldu?

Bu sene yapılan 2020 MEB EKYS sınavında 50 bin aday yarıştı. Adayların sınav sonuçları 100 üzerinden değerlendirilerek açıklanmıştır. 60 puan barajını geçenler başarılı olmuştur. Barajın altında kalanlar ise yeniden denemelidir. Bu sene yapılan EKYS’ye giren adaylar geçtiğimiz yıllara göre daha zor olduğunu belirtmişti. Dolayısıyla başarılı olan aday sayısı bu sene daha azdır. 

EKYS’de alınan puanlar 3 yıl boyunca geçerlidir. Bu puanlar ile eğitim kurumlarında yönetici olmak için açılan boş pozisyonlar tercih edilecektir. Yapılan tercihler ve yerleştirmeler MEB tarafından takip edilecektir. 2020 puanları ile 3 sene boyunca tercih yapmak mümkün olacaktır. adaylar müdür ve müdür yardımcısı olarak kurumlara atanacaktır.

2020 EKYS Sonuçları Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın