2020 Emekli Maaş Zammı Ne Olacak

2020 Emekli Maaş Zammı Ne Olacak
2020 Emekli Maaş Zammı Ne Olacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur Emeklisinin Zamlı Maaşı

Ülkemizde 13 milyon kadar memur, işçi ve Bağ-Kur emeklisi bulunmaktadır. Emekliler toplu sözleşmelere göre zam alacaktır. Buna göre 2020’nin ilk yarısında memur emeklisine toplu sözleşmeye göre ilk 6 ay için yüzde 4 ve ikinci 6 ay için yüzde 3.5 zam uygulanacaktır. Eğer 6 aylık enflasyon yüzde 3.5’u aşarsa bu enflasyon farkı da emekliye zam olarak yansıyacaktır. 

2020’de en düşük memur emekli maaşı ocak ayında 2.640 lira olacak. Ek ödemeler ile bu maaş 2.900 lirayı geçecek. Ancak kesin zam oranı 3 Ocak’ta açıklanacak olan enflasyon oranı ile belli olacaktır. 

SSK ve Bağ-Kur Emeklisine Zam

İŞÇİ ve Bağ-Kur emeklileri de memur emeklileri gibi Ocak ve Temmuz aylarında olacak şekilde senede 2 kere zam almaktadır. Zam oranı bir önceki 6 aylık enflasyona göre hesaplanmaktadır. Buna göre 2020’nin ilk 6 ayı için yüzde 5.71 zam kesin yapılacaktır. Ancak kesin rakamlar 3 Ocak’ta açıklanacak olan enflasyona göre netleşecektir.

Yani emekliler maaşlarına yapılacak olan zammı şu anda tahmin edebilmektedir. Ancak kuruşu kuruşuna zammı öğrenmek isteyenler 3 Ocak’ta TÜİK tarafından açıklanacak olan enflasyon oranını beklemelidir. SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri 2019’da yüzde 10.19 + 5.01 zam almıştı.

2020 Emekli Maaş Zammı Ne Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın