2020 Hac Kuraları Bugün Çekilecek

2020 Hac Kuraları Bugün Çekilecek
2020 Hac Kuraları Bugün Çekilecek
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kura Sonucu Nereden Öğrenilir?

Milyonlarca hacı adayı hac kayıtlarını yaptırdı ve kuranın çekilmesini bekliyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2020 hac kuraları için açıklama yapıldı. 9 Ocak Perşembe günü yani bugün diyanet tarafından kuralar çekilecektir. Kurada 2020 senesinde hac mevsiminde hacca gitmeye hak kazanan adaylar belirlenecektir. Asil ve yedek olmak üzere 2 hac kura çekimi yapılacaktır. Asil adaylar kayıt yaptırmazsa yedek adaylar yerine geçecektir. 

Kuraya 2 milyon 298 bin 800 hacı adayı katılacaktır. Yarın çekilecek olan kuranın sonucu 21.00’dan itibaren e-devlet üzerinden görülecektir. Grup halinde kuraya girenler içinse grup başkanlarına SMS gönderilecektir. 

Kurada ismi çıkan adaylar için 13 Ocak Pazartesi günü kesin kayıtlar başlayacaktır ve 24 Ocak gününe kadar devam edecektir. Kesin kayıt yaptırmak için e-devlet şifresi şarttır. Bu yüzden hacı adayları e-devlet şifresi edinmelidir. Eğer hac kurasına grup halinde girenler varsa sadece grup başı olan kişinin e-devlet şifresi olması yeterlidir. 

Hac kurasında çıkan adaylar hac.gov.tr adresinden “Kesin Kayıt Belgesi” alabilecektir. Bu belgeyi almak için de e-devlet şifresini kullanmaları gerekir. Belge alırken istenen bilgileri doldurmalıdırlar. seçeneklerden “Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonunu” veya “Acenta Organizasyonunu” seçebilirler. Hac organizasyonuna nasıl gitmek istediklerine göre bu seçimi yapacaklardır.

2020 Hac Kuraları Bugün Çekilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın