2020 Kira Artışı Ne Kadar Olacak

2020 Kira Artışı Ne Kadar Olacak
2020 Kira Artışı Ne Kadar Olacak
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üst Sınır Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Kasım ayına ilişkin ekonomik veriler açıklandı. Bu veriler aynı zamanda kiracıları da yakından ilgilendiriyor. Milyonlarca kiracı kiralarına yapılacak olan zam için bu verilerin açıklanmasını bekliyordu.  

Kasım ayı verisi de baz alındığında 12 aylık ortalama hemen hemen belli oldu. Tüketici fiyatları yüzde 15,87, yurt içi üretici fiyatları yüzde 19,68 arttı. Kira zam oranları da TÜFE’ye göre arttığı için 2020 zammı ortalama olarak belli oldu. 2020 yılında kiralara yüzde 15 civarında zam yapılabilir. 

Bu oranları rakamlara dökmek gerekirse halihazırda bin lira olan kira için yeni yılda 1158 lira ödenecek. Kirası 1500 olan kişi yeni yılda 1738 lira kira ödeyecek. Ancak söylemek gerekir ki bu oranlar üst sınırdır. Yani ev sahiplerinin yapabileceği maksimum zammı göstermektedir. Ev sahibi ile kiracılar bu oranın altında bir miktarda anlaşmalıdır. Aksi takdirde yasaya aykırıdır. 

Kira sözleşmelerinde sözleşme serbestisi olduğu için ev sahibi ile kiracının ortak anlaşması önemlidir. Yasal olarak sadece üst sınır konusunda bir belirleme yapılmıştır. Yapılacak zam oranı 12 aylık TÜFE oranını geçmemelidir. Aksi takdirde yasaya aykırı olacaktır. eğer kira sözleşmesi döviz üzerinden yapılmışsa, döviz zaten arttığından 5 yıl boyunca kira zammı yapılmayacaktır.

2020 Kira Artışı Ne Kadar Olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın