24 Temmuz’ da Ayasofya’ da Toplu İbadet

24 Temmuz’ da Ayasofya’ da Toplu İbadet
24 Temmuz’ da Ayasofya’ da Toplu İbadet
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müslümanlar için büyük bir önem arz eden Ayasofya’ nın resmi açılış töreni ile ilgili ayrıntıların da 24 Temmuz tarihinde netleşeceği bildirildi. Haberin ayrıntılarında toplu ibadet ile ilgili de detaylar yer alıyor. Cami içerisinde 500 kişinin aynı anda namaz kılması sağlanacak.

Ayasofya müzesinin avlusunda gerçekleşecek toplu ibadete siyaset dünyasından ünlü isimler de katılım sağlayacak. 24 Temmuz’ da gerçekleşecek toplu ibadet törenin de Ayasofya’ nın görkemi içerisinde avluda gerçekleşecek törende aynı zamanda corona virüs ile mücadele konusunda da sağlık tedbirleri de alınacak. 

İçeri alınacak her insanın ateşi tek tek ölçülecek ve aynı zamanda maske dağıtımı sağlanacak. Bu sayede sosyal mesafe kuralına da uyulmuş olacak. Her türlü sağlık tedbirinin alınacağını söyleyen yetkililer, Ayasofya’ ya gelecek olan misafirlerin sağlık açısından herhangi bir endişeye kapılmaması gerektiğini de belirtti. 

Aynı zamanda belirtilen tarih ve saatte hem Ayasofya hem de, Sultanahmet Meydanı’ nda da toplu ibadet yapılacağını tüm halkın hem Sultanahmet’ e hem de Ayasofya’ ya davetli olduğunu duyurdu. Ayasofya’ da alınan tedbirlere yönelik yapılan tüm çalışmaların aynı zamanda Sultanahmet Meydanı için de geçerli olduğunu belirtti. 

Cami Müezzini Diyanet İşleri Başkanı Olacak

Ayasofya Müzesi’  nde kılınacak ilk namazı ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldıracak. Ayrıca Müze’ nin cami olması konusunda söz konusu kişiler işe kurulan kurulun aldığı kararlar doğrultusunda Turizm ve Kültür Bakanlığı ve Diyanet İşleri Bakanlığı arasında uzunca bir protokol imzalandı.

Protokol belirlenirken, büyük bir miras olan Ayasofya’ nın kültürel faaliyetleri ve turist gezisi açısından konu ile ilgili İdare kurulunun açılması kararına varıldı. İdare kurulu Ayasofya’ nın hem kültürel bir miras olarak korunması hususunda hem de diyanet açısından faydalanılması gerektiği için gerekli kuralları sağlayacağını belirtti.

24 Temmuz’ da Ayasofya’ da Toplu İbadet

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın