Lgs Sınavı Merkezi Ve Yerel Yerleştirme

Lgs Sınavı Merkezi Ve Yerel Yerleştirme
Lgs Sınavı Merkezi Ve Yerel Yerleştirme
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lgs sınav sonuçları 17.07.2020 ‘de açıklandı. MEB üzerinden erişime açılan sınav sonuçları için tek tık ile giriş yaparak hem sıralama hem puan hem de doğru yanlış bilgilerine ulaşım sağlamak mümkündür. Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden öğrenciye ait T.C. kimlik numaraları ile giriş sağlanabiliyor. 

Milli Eğitim Bakanlığının açıklamış olduğu güncel verilere göre bu yıl lise giriş sınavlarına giren öğrencilerden 181 öğrenci tüm sınav sorularını doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı ve birinci oldu. Ayrıca uzman analistler tarafından belirlenen bir başka analiz de kız ver erkek öğrencilerin sınav sonuçları oldu. Kız öğrenciler erkek öğrencilere göre daha yüksek başarı çizgisine sahip oldu.

Yaklaşık olarak 1,5 milyon öğrencinin girmiş olduğu lise belirleme sınavı, kimi öğrencilerin yüzünü güldürürken kimini de sınav sonuçları açıklanınca mutsuz etti. Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk, sınav ile ilgili görüşlerini bildirirken, sınav sonuçlarının açıklandığı gün tercih kılavuzunun da yayımlanacağını belirtmişti. İşte bu konuyla ilgili detaylar;

Lise Giriş Sınavı Tercih Kılavuzu 

Lise giriş sınavlarına giren öğrenci ve velilerin sınav sonucu açıklandıktan sonra merak ettikleri bir başka konu tercih kılavuzudur. Tercih kılavuzu ile ilgili bilgileri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gün içerisinde bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanacağını belirtmişti. Bu bilgiler ışığında gün içerisinde kılavuz ile ilgili bilgileri internet sitesinden takip edebilirsiniz. 

Merkezi Ve Yerel Yerleştirme 

Lise giriş sınavları ile ilgili 2 tip yerleştirme sistemi bulunmaktadır. Bunlardan ilki merkezi sınav yerleştirme sistemleridir. Bu sistemlerde merkezi yerleştirme ile öğrenci alan okulların kontenjanları da göz önünde bulundurularak puan sıralaması yapılır. 
İkinci olarak yerel sınav yerleştirme sistemlerinde ise okulların bulundukları konumlara ve kontenjanlara göre öğrencilerin ikamet adresine göre yerleştirme sağlanır. Lise giriş sınavına girmeyen her bir öğrenci yerel sınav yerleşkesine tabiidir.

Lgs Sınavı Merkezi Ve Yerel Yerleştirme

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın