26 Ekim 2020’den önemli gündem Başlıkları

26 Ekim 2020’den önemli gündem Başlıkları
26 Ekim 2020’den önemli gündem Başlıkları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli savunma Bakanı Hulusi Akar, Kazakistan Savunma Bakanlığı’nda askeri tören eşliğinde ağırlanacak. Çeşitli ziyaretlerde bulunacak Hulusi Akar, Kazakistan Savunma Bakanı Nurlan Byauzakovich Yermekbayev ve Kazakistan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanı Beibut Atamkulov ile görüşecek.

Son dönemde artan vakaların merkezi konumunda olan İstanbul’u ziyaret edecek Fahrettin Koca İstanbul Valiliği’ni ziyaret edecek ve yerel yöneticiler ile birlikte değerlendirmelerde bulunacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Güney Ege Kalkınma Ajansı Leodikya Antik Kentini ziyaret edecek ve çalışmaları yerinde inceleyecek. Ayrıca iş insanları ile bir araya gelecek Varank, istişare ve değerlendirme toplantısına katılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, eski Ankara Garı’ndan Karaelmas Ekspresi ile Karabük’e gidecek. Kalecik ilçesinde kütüphane ve kültür merkezi açılışı yapacak olan Nuri Ersoy, Çankırı ve Çerkeş ilçesinde ziyaretlerde bulunacak. Ayrıca Karabük Eskipazar ilçesine de gidecek olan Bakan burada çeşitli incelemelerde bulunacak. Azerbaycan ve Doğu Akdeniz Azerbaycan ve Ermenistan çatışması yine gündemin en üst sırasında yer alacak. Ermenistan’ın sivilleri hedef alması ve ölümlere yol açması, buna karşı batının sessiz kalışı gündemin ilk sırasında yerini korumaktadır.

Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler hem Dünya’nın hem de Türkiye’nin gündeminde sıcaklığını koruyor. Yaşanan gelişmeler ve yeniden ilan edilen Navtex ilanları ile iki ülkenin arasında yaşanan gelişmeler gündemin ilk sıralarında yer almaktadır.

15 Temmuz darbe girişimi ardından açılan davalar devam ediyor. Darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü davasında 475 sanık yargılaması devam ediyor. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nü komuta merkezi olarak kullanmıştı.

Dünya genelinde Covid-19 vakaları artmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa ikinci dalga ile karşı karşıya. Birçok Avrupa ülkesi salgın başladığı günden bu yana en çok vaka sayısı ile karşı karşıya. Bazı Avrupa ülkeleri yeniden önlemleri almaya başladı. Bu önlemlerin başında sokağa çıkma yasağı gibi sert tedbirler geliyor.

26 Ekim 2020’den önemli gündem Başlıkları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın