28 Mayıs Koronavirüs Verileri

28 Mayıs Koronavirüs Verileri
28 Mayıs Koronavirüs Verileri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

30 Kişi Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca her gün açıkladığı koronavirüs verilerine bir yenisini daha ekledi ve 28 Mayıs tarihinin verilerini açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre son 24 saatte 33 bin 559 test gerçekleştirildi. Bu testlerden 1182’si pozitif olarak sonuçlandı. Son bir gün içerisinde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 30 olarak gerçekleşti. 24 saatte iyileşen hasta sayısı ise 1576 olarak açıklandı.

Verilere göre ilk günden bu yana yapılan testlerin sayısı 2 milyona yaklaştı. Koronavirüse yakalananların sayısı 160 bin 979 olurken iyileşen hastaların sayısı ise 124 bin 269 oldu. Yoğun bakımda yatan hastaların sayısı 683 olurken entübe hastaların sayısı da 339 oldu. 

Bu verilere göre koronavirüste sabit ilerleyen bir sürece girilmiş durumdadır. Yeni vaka sayısı bin civarında sabitlenmiş görünürken iyileşen hasta sayısı ve yüzdesi giderek artıyor. Ayrıca hastalığa yakalanıp hayatını kaybedenlerin yüzdesinin düşük olması da sevindirici veriler arasında yer alıyor.

Bu iyileşmeler neticesinde 1 Haziran tarihi itibariyle bazı yasaklar ve sınırlandırmalar aşamalı olarak kaldırılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konuda bazı önemli açıklamalarda bulundu. 1 Haziran itibariyle seyahat yasakları kaldırılacak ve sokağa çıkma yasakları da sadece belirli yaş aralıklarına uygulanmaya devam edecek.

28 Mayıs Koronavirüs Verileri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın