3 Üniversitede Korona Aşısı Testleri Yapılıyor

3 Üniversitede Korona Aşısı Testleri Yapılıyor
3 Üniversitede Korona Aşısı Testleri Yapılıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli Test Kitleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank korona virüs için ülkemizde yapılan çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. Şu anda ülkemizde 13 firma tarafından kovid 19 test kiti üretiliyor. Bu testler ülkemizde yapıldığı gibi dünyanın pek çok yerine de gönderiliyor. Bu firmaların çoğu Teknopark’ta faaliyet göstermektedir.

TÜBİTAK ise bir hızlı tanı kiti üzerinde çalışıyor ve Haziran ayı gibi ilk prototipin ortaya çıkması planlanıyor. Eğer başarılı olursa dünyanın da ilgileneceği yaratıcı bir ürün olacaktır. 

Korona Virüs Aşı Denemeleri

Korona virüs vakaları henüz ülkemizde görülmüyorken TÜBİTAK koordinasyonunda ilaç ve aşı çalışmaları planlanmıştı. Virüsün ülkemize gelmesiyle çalışmalar hız kazandı. Şu anda bakanlık tarafından 17 proje desteklenmektedir. Bu projelerden 8’i aşı üzerine iken, 9’u ise ilaç geliştirmek içindir.

Bakan Varank bir gelişmeyi de ilk kez kamuoyu ile paylaştı. 3 üniversitenin ürettiği aşıların hayvanlar üzerinde test aşamasına geldiğini açıkladı. Hatta bir üniversitede bu testler başladı. Ancak sonuçlar henüz bilinmiyor. Eğer testler hayvanlarda başarılı olursa bir sonraki aşama insanlar üzerinde denenmesi olacaktır. Bu aşamada da başarılı olan aşı için gerekli izinler alınarak seri üretim yapılacaktır. Aşılardan biri başarılı olursa 2021’de kullanılmaya başlanabilecektir.

3 Üniversitede Korona Aşısı Testleri Yapılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın