Pazar Yerlerinde Alınacak Olan Korona Virüs Önlemleri Açıklandı

Pazar Yerlerinde Alınacak Olan Korona Virüs Önlemleri Açıklandı
Pazar Yerlerinde Alınacak Olan Korona Virüs Önlemleri Açıklandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyete Pazarları Açılıyor

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından korona virüsten korunmak için yeni önlemler açıklandı. Şu günlerde ülkemizde Ramazan ayı ve yaklaşan bayram sebebiyle bir yoğunluk yaşanmaktadır. Ancak bulaşıcılığı yüksek olan virüs bu ortamlarda kolaylıkla bulaşabilecektir. İşte bunu önlemek için yeni önlemler alındı.

Taze meyve sebze satışı yapılan haller, Pazar yerleri, sosyete pazarları, fuarlar gibi tüm yerlerde bu kurallar uygulanacaktır. Sosyete pazarı olarak adlandırılan yerler önlemler kapsamında kapatılmıştı. 11 Mayıs 2020 tarihinde yeniden açılarak faaliyete devam edeceklerdir. Böylece vatandaş bayram alışverişi için burayı ziyaret edebilecek ve esnaf da kısmen kazanç elde edecektir.

Bu Önlemlere Uyulacak

Her bir Pazar yerinin giriş çıkışlarında zabıtalar bekleyecektir. Giriş çıkış yapan vatandaşlara dezenfektan sunulacak ve maske verilecektir. Vatandaşlar belirli mesafelerle içeri alınacaktır. Pazarcı esnafı da maske kullanacak ve müşteri ile mesafesini koruyacaktır. Her bir tezgah arasında en az 3 metre mesafe olacaktır.

Ambalajsız satılan yaş sebze meyvelere vatandaş dokunmayacak, esnaf kendisi poşete koyarak verecektir. Pazarcı esnafı da hijyene ekstra dikkat edecektir. Ürünlere temaslar arasında eller dezenfekte edilecek ya da eldiven değiştirilecektir. Bu kurallara uyup uyulmadığı zabıta tarafından denetlenecek ve uymayanlara ceza kesilecektir.

Pazar Yerlerinde Alınacak Olan Korona Virüs Önlemleri Açıklandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın