4/B Çalışan Memurların Sözleşme Yenilememesi Fesih Nedeni Sayılır mı

4/B Çalışan Memurların Sözleşme Yenilememesi Fesih Nedeni Sayılır mı
4/B Çalışan Memurların Sözleşme Yenilememesi Fesih Nedeni Sayılır mı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 DMK kapsamında sözleşmeli, kadrolu, işçi ve geçici işçiler olmak üzere istihdam şekilleri vardır. Gerek KPSS adayları gerekse kamu çalışanları kadrolu statüde istihdamın en doğru memuriyet olduğunu düşünürken, mahkeme 4/B sözleşmeli memurlarla ilgili önemli bir karar imza attı.

Yıl Sonunda Yenileme Şart Değil

Mahkemeden 4/B çalışan memurları sevindiren karar geldi. Üniversite hastanelerinde sözleşmeli memur olarak görev yaparken yıl sonunda sözleşme yenilemeyerek KPSS tercihlerinde Sağlık Bakanlığına atanma talebinde bulunan sağlık çalışanı için sevindiren haber geldi.

Üniversite hastanesinde 4/b’li olarak görev yaparken, yıl sonunda sözleşme yenilemeyerek KPSS tercihi ile Sağlık Bakanlığı’na atanma talebinde bulunan sağlık çalışanına yargıdan sevindirici haber geldi.

Sözleşme Yenilenmemesi Fesih Sayılmaz

Yargının verdiği kararda sağlık çalışanının atanma talebinin reddedilmesine dair kararı verdi. 4/B sözleşmeli olarak çalışanın sözleşmesinin yenilenmemesinin ise fesih sebebi olmayacağına hükmetti. Sendikanın bu kararının da diğer personeller için emsal niteliğinde olduğu belirtildi.

Bu kapsamda Üniversite Hastanesinde 4/B sözleşmeli kamu personeli statüsünde çalışırken, yılsonunda sözleşmesini yenilemeyen ve KPSS tercihi ile de Sağlık Bakanlığına başvuru yapan hemşirenin talebinin Bakanlık tarafından reddedilmesi üzerine yaşandı. Sağlık Bakanlığı reddetme gerekçesi olarak sözleşmesini fesh edenlerin 1 yıl boyunca yeniden sözleşmeli olarak göreve alınamayacağı hükmünden dolayı bu karar verildi.

Yapılan açıklamada sağlık personelinin sözleşme yenilememe işlemi ile ilgili olarak sözleşmenin feshi olarak değerlendirilemeyeceği ve bundan ötürü de 1 yıl çalışma yasağına tabi olunmayacağı belirtilmektedir.

Ankara 6. İdari Mahkemesinin Karar Metni

Davacının çalıştığı üniversitede sözleşme süresinin bitiminde sözleşmesini yenilememesi, sözleşmenin tek taraflı feshi olarak kabul edilemeyeceğinden ve bu durum yeniden sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmesine engel oluşturmadığından, sağlık çalışanının Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 4/b statüsünde sözleşmeli hemşire olarak atamasının yapılmamasında hukuka uygunluk bulunmamaktadır denildi.

karar1.jpg

4/B Çalışan Memurların Sözleşme Yenilememesi Fesih Nedeni Sayılır mı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın