65 Yaş Aylığı Alanların Sayısı 2 Ayda 50 Bin Azaldı

65 Yaş Aylığı Alanların Sayısı 2 Ayda 50 Bin Azaldı
65 Yaş Aylığı Alanların Sayısı 2 Ayda 50 Bin Azaldı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sayı Neden Bu Kadar Azaldı?

Bilindiği üzere hiçbir geliri olmayan ve 65 yaş üzerinde olan vatandaşlara 65 yaş aylığı bağlanıyor. 2018 yılında bu aylıktan faydalanan vatandaşların sayısı 709 bin 590 iken 2019 yılında 805 bin 432 sayısına ulaştı. Ancak 2020 yılının ilk 2 ayında sayı 755 bin 900 seviyesine geriledi. 50 bine yakın bir sayıda yaşanan bu düşüşün nedeni ise resmi olarak açıklanmadı. Ancak birkaç ihtimal üzerinde duruluyor ki bu ihtimaller her zaman mevcut iken sadece bu 2 aylık süreçte gerçekleşmesi dikkatleri üzerine çekiyor.

65 yaş aylığı alma şartlarının kaybedilmesi bu ihtimallerden birisidir. Bir diğeri 65 yaş üzeri olup bu aylığı alan vatandaşların hayatlarını kaybetmesidir. Bir diğer ihtimal ise muhtaç durumunda olduğu zannedilen ancak haksız yere maaşı aldığı tespit edilen kişilerdir.

Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere bu ihtimaller 65 yaş aylığının bağlanmaya başladığı 2002 yılından bu yana geçerlidir. Ancak hiçbir dönemde iki aylık bir periyotta bu kadar azalmanın yaşanmamış olması bu dönemde ayrı bir durumun söz konusu olduğunu göstermektedir. İlerleyen zaman içerisinde bu konuda bakanlıktan açıklama yapılması söz konusu olabilir.

65 Yaş Aylığı Alanların Sayısı 2 Ayda 50 Bin Azaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın