65 Yaş İle 20 Yaş İçin Şehirler Arası Seyahat Nasıl Olacak Belli Oldu

65 Yaş İle 20 Yaş İçin Şehirler Arası Seyahat Nasıl Olacak Belli Oldu
65 Yaş İle 20 Yaş İçin Şehirler Arası Seyahat Nasıl Olacak Belli Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlarla 20 yaş altı gençlerin merak ettiği konular arasından şehirler arası seyahatın nasıl olacağını oldu. Bu kapsamsa İçişleri Bakanlığı açıklama yaparak 65 yaş ve 20 yaşla ilgili merak edilenleri cevapları.

Şehirlerarası Seyahat

Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde bilindiği üzere sokağa çıkma kısıtlaması devam etmektedir. Özellikle Pazar günü kısıtlama devam ediyor. Peki seyahatlar bu şehirlerde nasıl olacak?

Güzergahta çok yüksek ve yüksek risk grubu olan iler varsa

Seyahat yapılacak güzergahta çıkış ve varış noktasında yüksek veya çok yüksek risk grubundaki iller varsa 65 yaş ve 20 yaşla ilgili husus şu şekildedir:

65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 20 yaş altı gençlerle çocuklar seyahat izin belgeleri ile ilgili genelge kapsamında belirlenen izinler dahilinde gerekli işleme tabi olacaklar. Genelge kapsamında “seyahat izin belgesi” çıkartılması gerekecek.

Güzergahta orta ve düşük risk grubu olan iler varsa

65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençlerle çocuklar çıkış ve varış güzergahlarında sadece düşük ve orta risk grubu iller varsa “seyahat izin belgesi” şartı olmaksızın seyahat edebileceklerdir.

Öte yandan 20 yaş altı çocuklar ve gençlerle ilgili olarak yanlarında veli veya vasisi bulunması halinde risk grubu ayrımı olmaksızın izne tabi olmadan, “seyahat izin belgesi” gerekmeksizin şehirlerarası yolculuk yapabileceklerdir.

Şehir içi toplu taşıma

Şehir içi toplu taşıma kısıtlaması çok yüksek ve yüksek risk grubundaki iller için devam ederken orta ve düşük risk grubu olan illerde 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler ve çocuklar şehir içi ulaşım araçlarını kullanabileceklerdir.

65 Yaş İle 20 Yaş İçin Şehirler Arası Seyahat Nasıl Olacak Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın