Bilim Kurulundan Açıklama: Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı Neden Devam Ediyor

Bilim Kurulundan Açıklama: Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı Neden Devam Ediyor
Bilim Kurulundan Açıklama: Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı Neden Devam Ediyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2 Mart 2021 tarihi itibarıyla dün hayatımıza giren normalleşme süreci başladı. Tüm iller bazında ve risk gruplarına göre yerinde karar mekanizması işlemeye başladı. Hafta sonu yasaklar kısmen kalkarken, hafta içi kısıtlama saatleri değişmesi. İşte Bilim Kurulundan gelen ilk açıklamaya dair detaylar ve hafta içi neden sokağa çıkma yasağı saatlerinde değişiklik olmadığının cevabı:

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulundan ilk açıklama geldi. Bilim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Levent Akın tarafından yapılan açıklamada kontrollü normalleşme ile birlikte hafta sonu yasaklarının kalktığını ancak hafta içi belirli saatlerde sokağa çıkma yasağının devam etmesinin nedeni de açıklandı.

Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağının Asıl Nedeni!

Akın açıklamasında kontrollü normalleşme sürecinde hafta içi uygulanan sokağa çıkma yasağının devam etmesinin gerekliliğini bir kez daha vurguladı. Çünkü sokağa çıkma kısıtlamasına, akşamları ev toplanmalarının önüne geçilmesi için devam edildiğini açıkladı.

Düşük ve Orta Riskli İllerde Kademeli Saat Değişikliği Olabilir

Fakat ilerleyen süreçte düşük ve orta riskli olarak vaka sayıları açıklanan iller için 21.00 olan sokağa çıkma yasağı saatlerinin kademeli olarak 22.00 ve sonrasında 00.00’a da kaydırılabileceği belirtildi.

Akın açıklamasında akşam en büyük sorunun özellikle lokanta, kafe, restoran gibi yerlerde uzun süre oturularak yemek yenmesi gösterildi. Bu alanların kapalı mekanlar olması sebebiyle de riskin büyük olduğu ele alındı.

Öte yandan 21.00 saati sınırının olmasının en büyük nedeninin de ev toplantılarının engellenmesi olarak açıklandı. Çünkü bunun elde çok fazla kanıtı olduğu ve virüsün yayılmasında büyük sorun teşkil ettiği de belirtildi.

Bilim Kurulundan Açıklama: Hafta İçi Sokağa Çıkma Yasağı Neden Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın