Açık Öğretim Lisesi Sınavları

Açık Öğretim Lisesi Sınavları
Açık Öğretim Lisesi Sınavları
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Açık Öğretim Lisesi sınavları dışarıdan liseyi bitirmek isteyen öğrenciler için son derece önemli olup tarihleri hep bir merak konusu olmaktadır. Milli eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 ile 2021 eğitim öğretim yılı Açık lise 3. Dönem sınavları online olarak yapılacak. 3 Temmuz saat 09.00 da başlayacak 7 Temmuz saat 23.59’a kadar devam edeceği belirtildi. 

Açıköğretim Sistemi Hakkında

Açık öğretim Lisesi sistemi özel olarak uzaktan eğitim sistemine göre kurulmuştur. AÖL sisteminde sınıf geçme yerine kredi sistemi ve ders geçme uygulamaları yapılmaktadır. Bu sistemde sınıf kavramı yârine dönem kullanılmakta ve öğrenci 8 dönem sonrasında mezuniyet kredisine ulaşması halinde mezun olmaktadır. Açık Öğretim Lisesi’nde okuldan atılma ya da sınıfta kalma gibi durumlar söz konusu olmayıp öğrenci kayıt yenilemesi halinde mezuniyet şartlarını tamamlayana kadar okuma şansı bulunmaktadır. 

AÖL Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan tüm öğrencilerin sahip oldukları hakların hepsine sahip olmaktadırlar. Bu sistemde liseyi 2 buçuk yıl içinde bitirme fırsatını yakalamak mümkün olmaktadır. Açık Öğretim Lisesi sistemi içinde öğrenci verdiği dersin kredisini kazanırken veremediği dersin kredisini alması mümkün olmaz. Başarısız olduğu dersi tekrar eder ya da muaf olması durumunda onun yerinde seçmeli derslerden birini alabilir.

Açık Öğretim Lisesi Sınavları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın