Türkiye’den Komşulara Büyük İhracat

Türkiye’den Komşulara Büyük İhracat
Türkiye’den Komşulara Büyük İhracat
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’den komşulara büyük ihracat yapılarak bu alanda daha iyi yerlere gelindiği rakamlar ile ortaya çıktı. Türkiye’nin 2021 yılının Ocak ile Haziran döneminde komşulara yapmış olduğu ihracat 2020 yılın aynı dönem arasına göre yaklaşık olarak 36,5 daha da artarak 9,1 milyar dolara kadar çıktığı görüldü. 

İhracatta Dönüm Noktası

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından sunulan verilere göre yılın ilk 6 ayı içinde ihracatını geçen yılın aynı dönem aralığına bakara k yüzde 40 artış ile 05 dolara çıkması Türkiye’nin bir rekora imza attığını göstermektedir. Türkiye’nin ihracat yaptığı ülkeler arasında ilk sıraları Yunanistan, Irak, Suriye, Gürcistan, Bulgaristan gelmektedir. Bu ülkelere 9 milyar 140 milyon 56 bin dolar ihracat yaparak geçmiş dönemlerin en yüksek oranda yurt dışına ihracat yapıldığı görüldü. 

İhracatta İlk sırada Irak Bulunuyor

2021 yılı Ocak ile Haziran ayları arasında yer alan dönemde en fazla ihracat yapılan ülke Irak olup yaklaşık olarak 3 milyar 904 milyon 997 bin dolar olduğu sonuçlar ile belirtildi. Irak’tan sonra ikinci sırada Bulgaristan gelirken sırayı Yunanistan, İran, Suriye ve Gürcistan olarak takip etti. Komşulara en çok kimyevi maddeler ve mamuller satıldı.

Türkiye’den Komşulara Büyük İhracat

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Memur Alımı ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin

Bize Katılın